Ege'nin masum prensesi
"Bozcaada'ya gelen bir daha gelir ve giderken bir parçasını burada bırakır" demişti bir tanıdığım, gerçekten de kısa sürede bu şirin adanın tutkunu oluyorum. Adanın etnik kültürlerle harmanlanması, doğası, huzuru, ada insanlarının sıcakkanlılığı ve eşsiz denizi beni derinden etkiliyor
EGE MUTFAĞI AĞIRLIKLI
Adada merkezde bulunan çay bahçeleri ve kafeler oldukça yoğun. Adalılar ve turistler öğlen en çok merkezdeki bu kafelerde vakit geçiriyor. Çınaraltı, Polente, Asude Ada, Cafe at Lisa's size önerebileceğim yerler arasında. Adada yemek ve şarap kültürü gelişmiş olduğundan akşam yemeği en önemli program. Ada restoranları genelde Ege mutfağına özgü yemekler hazırlıyor. Taze deniz ürünleri ve adaya özgü otlardan yapılan mezelere önemli rol oynuyor. Limanda ve merkezdeki ara sokaklarda çok şirin ve özgün restoranlar bulabilirsiniz.
YAPMADAN DÖNMEYİN
NERELERİ GEZMELİ?
EN SON HABERLER
- 1 Hristiyan ve Müslüman İzleri: Bingöl'deki Gizemli Zağ Mağaraları
- 2 Yayman: Hedefimiz Türk turizmini kalkındırmak
- 3 Bayramda Kapadokya’ya akın ettiler
- 4 Göbeklitepe'yi 3 günde 33 bin kişi ziyaret etti
- 5 Şanlıurfa’da 11 bin yıllık duvar kabartmaları ilgi çekmeye devam ediyor
- 6 Tarihi konaklar turizme kazandırılıyor
- 7 Bodrum’da Eylül bereketi: 2 gemi ile 2600 turist geldi
- 8 Turizmde tüm zamanların turist rekoru kırıldı
- 9 Kapadokya'yı Ağustos ayında 697 bin kişi ziyaret etti
- 10 Türkiye’de 7 ayda turizimde rekor kırdı