Pazar 29.01.2017

Kayağın en eğlenceli durakları Kartalkaya ve Uludağ

Kartalkaya ve Uludağ, sadece kar ve kayak keyfi vaat etmiyor. Ünlü kayak merkezlerinde eğlence de 24 saat sürüyor

İstanbul ve Ankara'ya yakınlığıyla öne çıkan Kartalkaya ve Uludağ kayak merkezleri şu sıralar cıvıl cıvıl. Kar yağışı ve sömestr tatili iki merkeze de canlılık getirmiş. Kartalkaya ve Uludağ'a günübirlik gidip kayak yapma imkanı da var. Bolu, Köroğlu Dağları'nda yer alan Kartalkaya Kayak Merkezi'nin kayak ve snowboard tutkunları için ideal 12 pisti bulunuyor. Sezonun mart ayı sonlarına kadar devam ettiği merkezde kar kalınlığı şu sıralar iki metreyi aşmış durumda. Mevsim başında toz kar, mevsim sonunda ise ıslak kar görülüyor. Merkezde 2 telesiyej, 6 teleski ve 3 baby lift olmak üzere toplam 11 mekanik sistem var. Kayak, kızak ve snowboard kiralama hizmeti de veriliyor. Çevresi çam ormanlarıyla çevrili Kartalkaya doyumsuz manzarasıyla da öne çıkan bir kayak merkezi. Doğa tutkunları rehberler eşliğinde dağ yürüyüşlerine çıkıp temiz havanın tadını doyasıya çıkarıyorlar. Pistlerin bulunduğu bölgedeki eğlence mekanı hem yeme-içme hem de kayak molası için tercih ediliyor. Drop Lounge'taki şömine sıcaklığı ile içinizi ısıtırken, odunların ateşle dansı görsel bir şölen sunuyor. Üç tarafı camla kaplı olan Drop Lounge, Bolu Dağları'nın eşsiz manzarasının tadını doyasıya çıkarmanızı sağlıyor. Dışarı da da orman masaları bulunuyor. Gün boyunca barbekü lezzetleri servis ediliyor. Kartalkaya'da 2 bin metre yükseklikteki dağ manzaralı oteller hizmet konusunda da iddialı. Golden Key, Dorukkaya Hotel ve Kaya Palazzo Ski&Mountain Resort gibi seçenekler bulunuyor.
EĞLENCE BİTMİYOR
Uludağ yıllardır, kış ve eğlence denince akla gelen ilk yerlerden birisi. Sezon boyunca özellikle gençlerin eğlenceye ve müziğe doyduğu festivallerin biri bitiyor diğer başlıyor. Popüler müzisyenler, DJ'ler gün boyu kayak keyfini müzikle taçlandırıyor. Gündüz doyasıya kayan tatilciler akşam kulüplerde eğlenmeye devam ediyor. Uluslararası standartlardaki kayak pistleri, modern tesisleri ve lüks otelleri buranın popüler olmasını sağlıyor. İki tepe üzerindeki merkez, milli park statüsündeki uçsuz bucaksız bir doğa parkının içinde bulunuyor. Uludağ'ın en yüksek yeri 2435 metrede yer alıyor. Alp disiplini stili kayak türünün yaygın olduğu merkezde sezon mart sonuna kadar sürüyor. Şu sıralar kar kalınlığı iki metreye yakın. Uludağ, İstanbul'a yakın olması ve otellerin çok olması nedeniyle uzun tatillerin yanı sıra haftasonu tatilleri için de ideal. Oteller bölgesinde 8 telesiyej, 7 teleski olmak üzere 15 mekanik sistem mevcut. Burada kayak yapabilir, kızak ve kar motoruna binebilirsiniz. Uludağ'da kayak dışında da yapacak pek çok aktivite var. Beceren Cafe'de oturup, sıcak çikolatanızı yudumlarken pistlerde kayanlara bakabilirsiniz. Festivallerde ve hafta sonlarında 17.00-20.00 arası gerçekleşen after-ski partilerde günün yorgunluğunu atmak mümkün.
ÖNCE SPA SONRA ŞÖMİNE
Kendinizi otellerden birinin spa'sında da şımartabilirsiniz. Hamam, havuz ve sauna keyfinin ardından şömine başında vakit geçirmek de tatilcilerin vazgeçilmezleri arasında. Yemek için birinci bölgedeki kafeleri ve terasları tercih edebilirsiniz. Buranın sucuk-ekmeği meşhur. Monte Baia Uludağ, Grand Yazıcı Uludağ ve Karinna Hotel Uludağ gibi oteller konaklama seçenekleri arasında.
?YEMEK İÇİN DE VAKİT AYIRIN
Kartalkaya'nın adını verdiği kebap Bolu'nun ünlü yemekleri arasında. Kartalkaya kebabında kuzu kuşbaşı ve sebzeler, milföy hamurunun içinde sunuluyor. Bolu, Mengen yöresine ait sulu tencere yemekleriyle ünlü. Mengen pilavı ise içine kuşbaşı et, soğan, domates, ceviz ve mantar gibi malzemeler konularak yapılıyor. Saray helvası, cevizli çörek de yöreye has lezzetlerden. Uludağ'ın bulunduğu Bursa'nın en meşhuru şüphesiz İskender kebabı. İskender'i İskender yapan, tereyağı, domates sosu, yoğurdu ve pideleri. Etinin Uludağ'da kekikle beslenen koçlardan elde edilmesi de tercih sebebi. Bursa'nın bir diğer lezzeti ise pideli köftesi. Uludağ'dan toplanan kestanelerin şerbetle pişirilmesiyle ortaya çıkan kestane şekeri ise şehre özgü bir başka tat. Taş fırınlarda pişen tahinli pide de kahvaltılarda yeniyor.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.