Kayağın en eğlenceli durakları Kartalkaya ve Uludağ
Kartalkaya ve Uludağ, sadece kar ve kayak keyfi vaat etmiyor. Ünlü kayak merkezlerinde eğlence de 24 saat sürüyor
EĞLENCE BİTMİYOR
Uludağ yıllardır, kış ve eğlence denince akla gelen ilk yerlerden birisi. Sezon boyunca özellikle gençlerin eğlenceye ve müziğe doyduğu festivallerin biri bitiyor diğer başlıyor. Popüler müzisyenler, DJ'ler gün boyu kayak keyfini müzikle taçlandırıyor. Gündüz doyasıya kayan tatilciler akşam kulüplerde eğlenmeye devam ediyor. Uluslararası standartlardaki kayak pistleri, modern tesisleri ve lüks otelleri buranın popüler olmasını sağlıyor. İki tepe üzerindeki merkez, milli park statüsündeki uçsuz bucaksız bir doğa parkının içinde bulunuyor. Uludağ'ın en yüksek yeri 2435 metrede yer alıyor. Alp disiplini stili kayak türünün yaygın olduğu merkezde sezon mart sonuna kadar sürüyor. Şu sıralar kar kalınlığı iki metreye yakın. Uludağ, İstanbul'a yakın olması ve otellerin çok olması nedeniyle uzun tatillerin yanı sıra haftasonu tatilleri için de ideal. Oteller bölgesinde 8 telesiyej, 7 teleski olmak üzere 15 mekanik sistem mevcut. Burada kayak yapabilir, kızak ve kar motoruna binebilirsiniz. Uludağ'da kayak dışında da yapacak pek çok aktivite var. Beceren Cafe'de oturup, sıcak çikolatanızı yudumlarken pistlerde kayanlara bakabilirsiniz. Festivallerde ve hafta sonlarında 17.00-20.00 arası gerçekleşen after-ski partilerde günün yorgunluğunu atmak mümkün.
ÖNCE SPA SONRA ŞÖMİNE
Kendinizi otellerden birinin spa'sında da şımartabilirsiniz. Hamam, havuz ve sauna keyfinin ardından şömine başında vakit geçirmek de tatilcilerin vazgeçilmezleri arasında. Yemek için birinci bölgedeki kafeleri ve terasları tercih edebilirsiniz. Buranın sucuk-ekmeği meşhur. Monte Baia Uludağ, Grand Yazıcı Uludağ ve Karinna Hotel Uludağ gibi oteller konaklama seçenekleri arasında.
?YEMEK İÇİN DE VAKİT AYIRIN
Kartalkaya'nın adını verdiği kebap Bolu'nun ünlü yemekleri arasında. Kartalkaya kebabında kuzu kuşbaşı ve sebzeler, milföy hamurunun içinde sunuluyor. Bolu, Mengen yöresine ait sulu tencere yemekleriyle ünlü. Mengen pilavı ise içine kuşbaşı et, soğan, domates, ceviz ve mantar gibi malzemeler konularak yapılıyor. Saray helvası, cevizli çörek de yöreye has lezzetlerden. Uludağ'ın bulunduğu Bursa'nın en meşhuru şüphesiz İskender kebabı. İskender'i İskender yapan, tereyağı, domates sosu, yoğurdu ve pideleri. Etinin Uludağ'da kekikle beslenen koçlardan elde edilmesi de tercih sebebi. Bursa'nın bir diğer lezzeti ise pideli köftesi. Uludağ'dan toplanan kestanelerin şerbetle pişirilmesiyle ortaya çıkan kestane şekeri ise şehre özgü bir başka tat. Taş fırınlarda pişen tahinli pide de kahvaltılarda yeniyor.
EN SON HABERLER
- 1 Hristiyan ve Müslüman İzleri: Bingöl'deki Gizemli Zağ Mağaraları
- 2 Yayman: Hedefimiz Türk turizmini kalkındırmak
- 3 Bayramda Kapadokya’ya akın ettiler
- 4 Göbeklitepe'yi 3 günde 33 bin kişi ziyaret etti
- 5 Şanlıurfa’da 11 bin yıllık duvar kabartmaları ilgi çekmeye devam ediyor
- 6 Tarihi konaklar turizme kazandırılıyor
- 7 Bodrum’da Eylül bereketi: 2 gemi ile 2600 turist geldi
- 8 Turizmde tüm zamanların turist rekoru kırıldı
- 9 Kapadokya'yı Ağustos ayında 697 bin kişi ziyaret etti
- 10 Türkiye’de 7 ayda turizimde rekor kırdı