Son Güncelleme: Cumartesi 21.10.2017
Huzur, doğa ve tarih
Merzifon’da başlayıp, Samsun Şahinkaya Kanyonu’nda devam edip, Amasya’da son bulacak bir hafta sonuna ne dersiniz? Bu fikir sıcak geldiyse söyleyelim: Sizi muhteşem bir doğa, damak çatlatan lezzetler ve tarih kokulu anlar bekliyor
SIK SIK ADINI DUYACAĞIZ
AMASYA'NIN GECESİ BAŞKA GÜZEL
Bu kez geride kalan bir doğa harikası Şahinkaya Kanyonu, önümüzde ise şehzadeler şehri Amasya var. İçinden Yeşilırmak geçen bir şehir. Ferhat ile Şirin'in şehri. Adeta bir açıkhava müzesi. Nehir kenarına inci gibi dizilmiş, sırtını dağlara yaslamış ahşap konaklar... Dağlara kazılmış kaya mezarları... Atmosfere sinmiş sükûnet. Başka bir yer Amasya. Gerçekten güzel bir şehir. Ama gündüzü başka gecesi bambaşka. Gün çekilip, karanlık çöktüğünde Amasya ışıldamaya başlıyor. Hele yüksek bir yerdeyseniz şehri izlemeye doyum olmuyor. Işık ışık, sanki bir masal şehri. Amasya özellikle yabancı turistlerin tercih ettiği bir yer. Nehir kıyısındaki butik otellerin yanı sıra daha yükseklerde konumlanan oteller de mevcut. Ayrıca Amasya'nın oldukça zengin bir mutfağı var.
DOĞA HARİKASI
Şahinkaya Kanyonu, Samsun'un Vezirköprü ilçesine yaklaşık 17 kilometre uzaklıkta. Bu doğa harikası kanyon, Kızılırmak üzerindeki Altınkaya Baraj Gölü'nün ortalarında yer alıyor ve yaklaşık olarak uzunluğu 3.5 kilometre. Kanyonun yüksekliği bazı yerlerde 600 metreyi buluyor.
MEDRESEDEN HAMAMA...
Bedesten ve Arasta, Kale Hamamı, Çifte Hamam, Taşkale Camii, Şifa Hamamı, Fazıl Ahmet Paşa Medresesi, Kurşunlu Camii, Saat Kulesi, Ganioğlu Çeşmesi, Namazgâh Çeşmesi, Taş Han, Yukarı Nalbant Camii, Şehit Müftü Türbesi ve Kibar Ali Evi bölgede bulunan, görülmesi gereken tarihi mekanlar. Bölgeye en yakın ormanlık alan olan Kunduz Ormanları ve civarda bulunan Bağ Aralığı, Kaylar Bağları ve Altınkaya Barajı da doğasıyla ilgi gören alanlar.
KEŞKEK BİR BAŞKA
Keşkek, yörenin en meşhur ve en önemli yemeği. Genelde düğünlerde yapılır, yapımı emek ve ustalık ister. Bölgenin yoğurtla yapılan yemekleri de ünlü. Bunların bazıları; mecik, katıklı ekmek, katık böreği ve katık sündürme. Kebabın da yeri ayrı elbette. Özellikle sırık kebabı çok meşhur. Sırık kebabı aslında bir tür kuzu çevirme.
EN SON HABERLER
- 1 Hristiyan ve Müslüman İzleri: Bingöl'deki Gizemli Zağ Mağaraları
- 2 Yayman: Hedefimiz Türk turizmini kalkındırmak
- 3 Bayramda Kapadokya’ya akın ettiler
- 4 Göbeklitepe'yi 3 günde 33 bin kişi ziyaret etti
- 5 Şanlıurfa’da 11 bin yıllık duvar kabartmaları ilgi çekmeye devam ediyor
- 6 Tarihi konaklar turizme kazandırılıyor
- 7 Bodrum’da Eylül bereketi: 2 gemi ile 2600 turist geldi
- 8 Turizmde tüm zamanların turist rekoru kırıldı
- 9 Kapadokya'yı Ağustos ayında 697 bin kişi ziyaret etti
- 10 Türkiye’de 7 ayda turizimde rekor kırdı