Son Güncelleme: Cumartesi 21.10.2017
Mekanım Datça olsun
Datça’nın yazı ayrı güzel, sonbaharı ayrı... Dalaman Havalimanı’ndan iki buçuk saat uzaklıktaki yarımadada deniz suyu hala sıcak, rüzgar üşütmüyor. Muhteşem doğası, balık restoranları ve dingin yapısıyla öne çıkan Datça’ya gitmek için birden çok sebep var
BU BADEMİN
Cafe Inn'de karnımızı doyurduktan sonra yürüyerek otele dönmeye karar veriyorum. Hava mis... Denize girenler keyifte... Özlü Datça mağazasına girip kavrulmuş badem, çam ve kekik balı alıp yoluma devam ediyorum. Tabii yol boyunca aldığım bademleri atıştırmayı da ihmal etmiyorum. Sanırım Datça bademinin müptelası oldum. İstanbul'da, işte, evde yemeğe devam ediyor ve tatillerde de valizime atmaya devam ediyorum. İnsan bunu tattıktan sonra marketlerden aldığı kapalı pakettekileri bir daha yiyemiyor. Bir de bademli yeşil zeytin var ki buraya yolunuz düşerse ondan da satın almanızı öneririm. Datça'nın bademi kadar önemli ve meşhur bir diğer lezzeti ise balıkları. Akşam mükellef bir balık ziyafeti için Emek Restoran Kaptanın Yeri'nin yolunu tutuyorum. Tüm mezeleri lezzetli. Kalamarı çok iyi pişiriyorlar. Balık olarak onların önerdiklerini değil de ızgara barbun istiyorum, ondan da memnun kalıyorum. Bir gün için bu kadar yemek yeter diyerek tatlıyı es geçip biraz meyvelerden alıyorum.
ÇOBAN KULÜBESİNDEN
Kargı Koyu'na tepeden bakan bir lokasyonda eski bir çoban kulübesine düşüyor yolum. Adı: Bizimev Datça. Bir zamanlar keçilerin otladığı çimenlerinde şimdi olağanüstü bir ambiyans var. Burayı alan iki ortak Serkan Soytok ve Murat Cennet, loft tarzı bir eve dönüştürmüş eski kulübeyi. İçeride üç kişilik konaklama imkanı, ufak bir mutfak ve banyo var. Dışarısı ise seyretmeye doyamayacağınız bir manzaraya sahip... Terasta oturma grupları da bulunuyor. Burası günlük ya da aylık kiralanabilen bir ev aslında. Sırf gün batımını izlemek için bile kiralamaya değer.
YAPMADAN DÖNMEYİN
SYMİ, DATÇA'YA GELDİ
Geçen hafta Datça'ya gerçekleştirdiğimiz seyahatin sebebi Food and Travel Gastroweekend by San Pellegrino etkinliğiydi. Malum dünyada gastronomi seyahatlerine ilgi giderek artıyor. 'Tatları keşfedin, keşfetmenin tadına varın' mottosunda gerçekleşen gastroweekend kapsamında uzun yıllar bölgede yaşayan ve Bodrum Ent Restaurant'tan tanıdığımız şef Yoldaş Sönmez bize yerel ürünler kullanarak harika yemekler hazırladı. Datça bademi, limon yağı, yonca ve ekşi maya ekmekle sunduğu sübyenin hala tadı damağımda. Etkinliğin son gününde ise Symi Belediye Başkanı Lefteris Papak ve adanın meşhur restoranı Manos'un ailesi bizimle birlikteydi. Symi karidesleri, kerevit ve midye gibi lezzetlerden oluşan özel bir deniz mahsulleri menüsü hazırladılar. Datça'ya giderseniz deniz yoluyla yaklaşık 25 dakika mesafede olan bu tatlı adaya da mutlaka uğrayın ve Manos'ta tabak kırıp sirtaki yapın.
EN SON HABERLER
- 1 Hristiyan ve Müslüman İzleri: Bingöl'deki Gizemli Zağ Mağaraları
- 2 Yayman: Hedefimiz Türk turizmini kalkındırmak
- 3 Bayramda Kapadokya’ya akın ettiler
- 4 Göbeklitepe'yi 3 günde 33 bin kişi ziyaret etti
- 5 Şanlıurfa’da 11 bin yıllık duvar kabartmaları ilgi çekmeye devam ediyor
- 6 Tarihi konaklar turizme kazandırılıyor
- 7 Bodrum’da Eylül bereketi: 2 gemi ile 2600 turist geldi
- 8 Turizmde tüm zamanların turist rekoru kırıldı
- 9 Kapadokya'yı Ağustos ayında 697 bin kişi ziyaret etti
- 10 Türkiye’de 7 ayda turizimde rekor kırdı