Son Güncelleme: Cumartesi 04.11.2017
Yazın gözdesi Bodrum’dan kışa özel lezzet durakları
Yazın büyük ilgi gören Bodrum, kışın da gerçek sevdalılarını mahcup etmiyor. Bodrum’un deniz ve plajlardan ibaret olmadığını bilenler, farklı yemekler ve farklı tatlar arayanlar için beş farklı adresi beğeninize sunuyoruz
Her gün menüsü değişen, ismi gibi sade bir mekan. Yazın terası, kışın da iç salonu ayrı bir havaya sahip. Dekorasyondaki zarafet, menünün üzerine iliştirilen taze begonvil çiçekleri dikkat çekiyor. Denize sıfır mekanın manzarasını ise anlatmaya gerek yok. Gelelim tatlara:
Arka Pizzeria / Merkez
Bodrum'un çarşı içindeki şirin bir ara sokağında bulunan Arka Pizzeria bir İtalyan lokantası. Burada iki İtalyan klasiği makarna ve pizzayı tattık. Deniz mahsullü tagliatellenin hem sosu hem de makarnası birbirini tamamlıyor. Üzeri bol parmesanla kaplı içinde kalamar, karides, midye ve küçük somon parçaları ile tam bir frutti di mare tagliatelle idi. Pizzaya gelince de Quattro Formaggi bir İtalyan pizzasına yaraşır büyük, ince ve bol malzemeli... Üç peynirin de tadını ayrı ayrı hissediyordunuz. Üstü bol rokalı ve parmesanlı. Bir de üzerine acılı zeytinyağı gezdirdiğinizde son vuruşu yapmış oluyorsunuz.
Maride Cafe / Konacık
Pazar hariç her gün açık olan Maride Cafe özellikle cheesecakeleri ile ünlenmiş. Bol yeşilli bahçesi ile oldukça büyük ve rahat bir mekan. İçerideki tatlı dolabı mekana girer girmez fark ediliyor. Boy boy, renk renk ekleri, cheesecakeleri ve browniesi oldukça lezzetli olan mekan sade tatlılardan ibaret değil tabii ki. Geniş bir menüye sahip olan mekanda ana yemekler, aperatifler ve kahvaltı da var. Bu arada her damağa hitap eden üçüncü nesil kahvelerde de oldukça iddialılar. Maride Cafe'nin ev yapımı reçellerden çevreci deterjanlara, diş fırçalarından kremlere kadar farklı farklı detayları bulabileceğiniz bir köşesi de var.
Midyeci Şehmus'un Yeri / Gündoğan
Yazın tıklım tıklım olan kışın ise sakinliğine kavuşan bir mekan. Şehmus Usta'yı girer girmez tanıyor insan. Kah elinde bir süpürge yeri süpürüyor, kah elinde bir bez masaları siliyor... Gözü hep müşterilerinde, kim geliyor kim kalkıyor hep takipte... 1970'lerde İzmir'de bir tezgah başında başlayan serüven şimdilerde Bodrum'da deniz kenarı bir lokantada devam ediyor. Gelelim lezzetlere:
Bağarası / Bitez
Kendinizi evinizin bahçesinde hissettiğiniz bir mekan. Bir sokak arası, orta boy bahçeli, bir taş ev... Kışın evin içinde yazın ise bahçesinde oturuyorsunuz. Mekan mezeleri ile ün yapmış olsa da ızgara köfteler ve etler de var.
EN SON HABERLER
- 1 Hristiyan ve Müslüman İzleri: Bingöl'deki Gizemli Zağ Mağaraları
- 2 Yayman: Hedefimiz Türk turizmini kalkındırmak
- 3 Bayramda Kapadokya’ya akın ettiler
- 4 Göbeklitepe'yi 3 günde 33 bin kişi ziyaret etti
- 5 Şanlıurfa’da 11 bin yıllık duvar kabartmaları ilgi çekmeye devam ediyor
- 6 Tarihi konaklar turizme kazandırılıyor
- 7 Bodrum’da Eylül bereketi: 2 gemi ile 2600 turist geldi
- 8 Turizmde tüm zamanların turist rekoru kırıldı
- 9 Kapadokya'yı Ağustos ayında 697 bin kişi ziyaret etti
- 10 Türkiye’de 7 ayda turizimde rekor kırdı