Doğanın gizli hazinesi Kula

Peribacaları denildiğinde akla ilk Kapadokya gelir. Oysa ki Manisa’nın şirin ilçesi Kula da peribacalarının ev sahibidir. Binlerce yıl önce şiddetli yağmurlar ve sert rüzgârlarla oluşan Kula Peribacaları, günümüzde turizmin yeni gözbebeği... Doğanın gizli hazinesine ev sahipliği yapan bu şirin ilçe, tarihi evleri ve el dokuması halılarıyla da geçmişin mirasını günümüze taşıyor
Eğer fotoğraf çekmeyi seviyorsanız Kula tam size göre... Bu şirin ilçede doğa ile baş başa kalabilir ya da tarih kokan evlerin kaldırımlarında gezintiye çıkabilirsiniz.
PERİ BACALARINI GÖRMELİSİNİZ
Peribacaları denildiğinde akla ilk Kapadokya gelir. Oysa ki Kula da peribacalarının ev sahibidir. Binlerce yıl önce şiddetli yağmurlar ve sert rüzgarlarla oluşan Kula Peribacaları, günümüzde turizmin yeni gözbebeği.
Son dönemde en dikkat çeken yerlerden biri olarak öne çıkan bu doğa harikasını mutlaka görmelisiniz. Size eşsiz fotoğraf kareleri sunacak olan bu bölgenin doğasına hayran kalacaksınız.

OSMANLI'NIN MİRASI EVLER
Osmanlı İmparatorluğu'nun hâkimiyeti altındaki her bölgede karşımıza çıkan Türk evlerinin tipik örneklerine ev sahipliği yapan Kula, bu eşsiz dokusunu korumayı başaran nadir bölgelerden. Yan yana sıralanan bu evler size bir film platosundaymışsınız hissini yaşatırken, ahşap cumbaları sizi tarihi bir yolculuğa çıkaracak.
TÜRKİYE'NİN EN GENÇ YANARDAĞI
Kula'ya geldiğinizi anlamanın bir yolu da hemen arkasında tüm heybetiyle yükselen Türkiye'nin en genç yanardağı Divlit'i görmek. Divlit ve sönmüş lavlarının yüzeyde yarattığı etki, görenleri uzun süre kendine hayran bırakıyor. M.Ö. 58-M.S. 21 yılları arasında yaşamış coğrafyacı Strabon, 10 bin yıl önce sönmüş volkanların izlerine bakarak "Katakekaumene (Yanık Ülke)" diye adlandırmış bölgeyi. Yöre halkının Divlit Yanardağı dedikleri volkan, Anadolu'nun en son sönen volkanı. Demirköprü Barajı yakınlarındaki volkanik tüflerin içerisinde bulunan tarih öncesi insana ait ayak izleri, buraların çok eski insan topluluklarının yaşam alanları olduğunu kanıtlamakta.
NE ALINIR?
Kula'ya gitmişken şehre özgü alışveriş yapmak isteyenlere ilk önerim Kula halıları. Geçmişten günümüze kalan başka bir miras kalan bu değer, özellikle son yıllarda inanılmaz bir yükselişe geçmiş durumda. Zengin koyu kırmızı renk hakimiyetindeki halılarda mavi, lacivert, yeşil ve sarı renklere de rastlanıyor. Şeritler halinde kenar bordürleri, küçük çiçekler, ince şerit çerçeveler Kula halılarının karakteristiğini oluşturuyor.
GASTRONOMİ ATAĞINDA
Son yıllarda gastronomi turizminde de atağa geçen Kula, bağ evi konseptindeki butik otelleriyle dikkatleri üzerine çekiyor. Küçük bir ilçe olmasına rağmen birbirinden özel şeflerin hizmet verdiği bu restoranlar özellikle son yıllarda çevre illerden ciddi bir gastronomi turizmi yaratıyor.
EN SON HABERLER
- 1 Mavi ile yeşilin kesiştiği çizgide...
- 2 Budapeşte’nin iki yüzü
- 3 Ay Işığı’nda sanat yolculuğu başladı
- 4 Burada herkes birer minik dev adam
- 5 Geçmişle günümüzü tatlandıran Fethiye
- 6 Balıklıgöl’den Göbeklitepe’ye Urfa’da zaman yolculuğu
- 7 Ege’nin rüzgârlı kızı Çeşme
- 8 Oy Trabzon Trabzon
- 9 Saint-Tropez yazın en şık kaçamağı
- 10 Çölün ortasında eşsiz bir vaha Şarm El-ŞeyhŞarm