Van Mutfağının Seçkin Lezzetleri Tanıtıldı
Van Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanı Ali Geyik ve ekibinin hummalı çalışmaları sonucu katılım gösterilen organizasyon renkli görüntülere sahne oldu. Kürt köftesi, erişte aşı, gurme gazi, helise, sengeser, kavurmalı siyabo, ekşili kavurmalı çılbır, çirişli bulgur, erik tatlısı, üzümlü pilav ve soğan dolması gibi tatlardan oluşan geniş menü gün boyunca ziyaretçilere ikram edildi. Stantta geleneksel kilimlerden oluşan dekor ve Van şivesiyle "baş göz üstüne" diye karşılanan ziyaretçiler, Van’ın önemli turizm destinasyonlarını tanıtan ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) tarafından 6 dilde hazırlanan “Efsane Topraklar - Şenlikler” kitabı gibi dokümanları inceleme imkanı buldular. "Geleneksel Kürt Mutfağı" kitabının da yazarı olan Geyik, "Van kahvaltısı için marka tescil belgesinin alınması çok önemli. Van’a gelen turistlere gastronomi alanında belirli standartlarda hizmet vermeliyiz" dedi.
DAKA’ya verdiği destekten ötürü teşekkür eden Vanlı aşçı, bu tarz organizasyonlarla turizmde gastronominin ağırlığının artırabileceğinin altını çizdi.
VAN İLÇELERİ
Tüm Van HaberleriVAN HAVA DURUMU
17 Mayıs 2024 Cuma16 º
16 º / 6 ºEN SON HABERLER
- 1 Anneler Günü’nde Şehit Anneleri Şehitliğe koştu
- 2 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Esenyurt Vanlılar iftar programında konuştu
- 3 Aşiret Lideri İskender Ertuş AK Parti'ye katıldı
- 4 VEDAŞ ekiplerinin zorlu kış mücadelesi
- 5 Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencileri Filistin'in yanında
- 6 Van'da uyuşturucu tacirlerine darbe! 55 gözaltı 6 kişi tutuklandı
- 7 Van'da kar yağışı etkisini artırdı: Yollar ulaşıma kapandı!
- 8 Semih Kaplanoğlu: Filistinlilere yapılan soykırım
- 9 Bakan Göktaş açıkladı: Van'a 79,5 milyon liralık yatırım
- 10 Cup 2023 Uluslararası Tenis Turnuvası Van’da başladı