6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.
15 ilde eş zamanlı “BOZDOĞAN-12” operasyonu: 139 şüpheli yakalandı | Video

15 ilde eş zamanlı “BOZDOĞAN-12” operasyonu: 139 şüpheli yakalandı | Video

20.03.2024 | 11:45

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 15 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen “BOZDOĞAN-12 operasyonlarında 139 kişinin yakalandığını duyurdu.

İçişleri Bakanı Yerlikaya, sosyal medya hesabı üzerinden yapığı paylaşımda, Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı koordinesinde, Ardahan, Kırklareli, Batman, Şırnak, İzmir, Bursa, Antalya, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, İstanbul, Adana, Muş, Şanlıurfa ve Van illerinde eş zamanlı düzenlenen "BOZDOĞAN-12" operasyonlarında 139 kişinin yakalandığını açıkladı.

Bakan Yerlikaya teröristlerin hiçbirine göz açtırmayacaklarını belirterek, açıklamasında şunları kaydetti:
"Bölücü terör örgütü içerisinde geçmiş dönemlerde faaliyet yürüttükleri, örgütün gençlik yapılanması içerisinde faaliyette bulundukları, kırsal alanda örüntülerinin tespit edildiği, sosyal medya hesapları üzerinden terör örgütü propagandası yaptıkları, Nevruz etkinliklerinde güvenlik güçlerine, kamu araç ve binalarına saldırı eylemleri planladıkları, Nevruz mitingi sonrası dağılımlar esnasında terör örgütü lehine slogan attıkları ve 21 Mart tarihinde ve öncesinde eylem arayışı içerisinde oldukları tespit edildi. Operasyonlar sonucu; ruhsatsız tabancalara ve çok sayıda dijital materyale el konuldu."

Sıradaki

OTOMATİK OYNAT

SON DAKİKA