6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.
Bakan Soylu:

Bakan Soylu: "Emekli maaşını çekemeyen emeklilerin maaşlarını evlerine götüreceğiz" | Video

26.03.2020 | 12:29

Türkiye'de corona virüs ile ilgili yeni tedbirler hayata geçirilmeye devam ederken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu A Haber canlı yayınında Murat Akgün'ün sorularını yanıtladı. Alınan önlemler kapsamında 65 yaş ve üzeri vatandaşların sokağa çıkma yasağı uygulaması hali hazırda devam ederken, Bakan Soylu: Biz 65 yaş ve üzeri büyüklerimize siz evlerinizden çıkmayın dediğimiz zaman, bizim onların taleplerini karşılamamız lazım ve dünyanın hiçbir ülkesinde böyle bir sistem yok. Almanya gönüllüleriyle yapmaya çalışıyor, kamuyla bunu dünyada yapan yegane ülkeyiz. 360 bin talebin fiili olarak evine gidip karşılanan ise 320 bin. Hergün 65 ve üzeri yaşındaki vatandaşlarımızın talebini karşılıyoruz" ifadelerini kullandı. Soylu ayrıca, emekli maaşını çekemeyen emeklilerin emekli maaşlarının evlerine götürüleceğini söyledi.

65 YAŞ ÜSTÜ İÇİN ALINAN ÖNLEMLER VE SUNULAN HİZMETLER

65 yaş üstüne siz evden çıkmayın dediğimizde bunların ihtiyacını karşılamak zorundayız. Almanya bunu gönüllüler eli ile yapmaya çalışıyor. Ama bunu kontrol etmek mümkün değil. Kamu eli ile bunu en iyi yapan ülkeyiz. Sosyal destek hattına gelen talep 360 bin. 320 bininin ihtiyacı karşılandı. Kimsesiz tek başına kalanlar ile ilgili şöyle bir uygulamaya gittik. 112 ve 165 sistemine yükledik. Kaymakamlar ve muhtarlar arasında bir iletişim hattı kurduk. Bizim ulaşamadıklarımız ve bize ulaşamayanlara oradan ulaşmaya çalışıyoruz. Aile Hekimleri ile de bir sistem kurduk. Aile Hekimleri, 2-3 günde bir arayıp ilaç ihtiyacını soruyor. Yazılımlar 2-3 günde kuruldu. Bizim Vefa Destek Hattı diye bir bölümümüz yoktu ki. 24 saat mesai harcandı. Bakan Berat Bey ile konuştuk. O da bankaları topladı, konuştu. Yapılabilecekleri anlattı. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile ortak bir çalışma yapıldı. Maaşları eve götürecek bir sistem bile kuruldu. İmamlar ve öğretmenlerden de istifade ediyoruz. İmamlarımızı da kaymakamlıklar devreye aldı. Topyekun sahadayız.

Sıradaki

OTOMATİK OYNAT

SON DAKİKA