Yalova'nın Termal ilçesine bağlı Akköy'de 3 Haziran 2018 tarihinde okula gitmek için evden çıkan Kerem Karakaya, okul arkadaşını evden almak için Fatih B.'nin evine gitmişti. Sabah 08.30 sıralarında arkadaşının evine ulaşan Kerem Karakaya, iddiaya göre arkadaşı Fatih B.'nin evin odunluk kısmında bulunan kırma av tüfeği ile oynarken başından vurulmuş ve hayatını kaybetmişti. F.B.'nin cezai ehliyetinin bulunmaması nedeniyle annesi Serpil B., Yalova 5'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde "taksirle ölüme neden olma" suçundan yargılanmaya başlanmış ve Serpil B'nin tutuksuz yargılanmasına devam edilmişti.
MAHKEME HEYETİ SAVCILIĞA CİNAYET ŞÜPHESİ VAR DEDİ
Dava dosyasında bulunan delilleri yeniden değerlendiren Asliye Ceza Mahkemesi, tüfeğin ağırlığının 4 buçuk kilogram olduğunu, tüfekle 2 kez ateş edildiğini, tüfeğin kartuşun değiştirilmesi ve suça sürüklenen çocuğun silahın ateşleme mekanizmasının nasıl kurulacağını bilemeyeceği kanaatine vardı. Anne Serpil B'nin üzerindeki barut ve swap izlerini de göz önünde bulunduran mahkeme, kasten adam öldürme şüphesinin varlığı nedeniyle Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Ayrıca Kerem'in kolunda 4 parmak izi olması ve kıyafetlerinde sürüklenme izleri bulunması da dosyaya eklendi. Soruşturmayı tamamlayan Savcılık, Serpil B. hakkında hazırladığı iddianamede sanığın kasten öldürme suçundan hapsini talep etti.
KEREM CAMDAN BAKINCA NE GÖRDÜ?
Kerem'in ailesinin avukatı Şermin Tankut, olay sonrasında verilen ifadelerdeki çelişkilere dikkati çekerek, "Tüfeğin 2,5 metre yükseklikteki odunlukta değil, çamaşır makinesinin yanında olduğunu düşünüyoruz. Kerem, arkadaşının evine vardığında balkon kapısından evin içerisine baktıktan sonra bir şey gördü ve sonra da öldürüldü. Adli Tıp'ta 4 parmak izi var. Biri Kerem'i tutmuş, yani infaz edilmiş. Sanığın tutuklanmasını talep ediyoruz" dedi.
TUTUKLAMA ÇIKMADI
Yalova 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklanma talebiyle yargılanan Serpil B. duruşmaya, olaydan sonra taşındığı Trabzon'dan SEGBİS sistemi ile katıldı. Serpil B., cinayet iddialarını reddetti. Üzerindeki barut izlerinin sorulması üzerine ise, evlerinin kırsal bir alanda olduğunu ve olaydan 3 gün önce yaban hayvanlarına korkutmak için ateş ettiğini söyledi. Mahkeme, Serpil B'nin tutuksuz yargılanmasının devamına karar vererek duruşmayı erteledi.