2 ton uyuşturucu imha edildi
İstanbul'daki polis operasyonlarında bu yıl ele geçirilen 2 ton uyuşturucu, adresi sır gibi saklanan bir çimento fabrikasına olağanüstü güvenlik önlemleriyle götürülerek imha edildi
YILDA İKİ-ÜÇ KEZ YAPILIYOR
İstanbul'da polis ve jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyonlarda ele geçirilen uyuşturucu maddeler her yıl "2313 Sayılı Uyuşturucu Maddelerin İmhası Hakkında Kanun"un uygulanmasına ilişkin yönetmelik hükümlerine göre, İmha Komisyonu'nun kararı ile yakılıyor. Vali veya bir vali yardımcısının başkanlığında İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Toprak Mahsulleri Ofisi'nden birer görevli ile bir cumhuriyet savcısının yer aldığı İmha Komisyonu'nun aldığı kararla, ele geçirilen uyuşturucu maddeler yılda 2 veya 3 kez çimento fabrikalarında imha ediliyor.
EN FAZLA EROİN BULUNDU
Bu yıl ele geçirilen 750 kilogram eroin, 1 ton esrar, 250 kilogram kokain ve 300 bin uyuşturucu hap cumhuriyet savcısının gözetiminde 10 Mayıs'ta çimento fabrikasında yakıldı. İmha kararı alındıktan sonra adli emanetlerden toplanan uyuşturucular önce bir TIR'a yerleştirildi. Piyasa değeri yaklaşık 150 milyon dolar olan uyuşturucuyla dolu TIR, polis kontrolünde imha işleminin gerçekleştiği fabrikaya götürüldü. Olağanüstü önlemler altında yolculuk yapan TIR, İstanbul'da hiçbir kırmızı ışıkta durmadığı gibi yanına da herhangi bir aracın yanaşmasına izin verilmedi. 2 ton uyuşturucunun imhası sayesinde binlerce bağımlının ve uyuşturucu tuzağındakilerin hayatı kurtarıldı.
EN SON HABERLER
- 1 Yevmiye 5 bin TL, çalışacak eleman yok! Hasat başladı ama üretici kara kara düşünüyor
- 2 Mardin''de feci kaza! Otomobil su kanalına uçtu: Aynı aileden 4’ü çocuk 6 ölü
- 3 'Daltonlar' suç örgütü soruşturmasında 15 şüpheli tutuklandı!
- 4 Daltonlar suç örgütüne yönelik operasyon! 15 şüpheli tutuklandı
- 5 Samsun'da sosyal medyada tanıştığı kişilerin tuzağına düştü: 300 bin liralık kredi çektirip gasp ettiler
- 6 SON DAKİKA… Şarkıcı Nev hayatını kaybetti
- 7 SON DAKİKA… “Köln’ün Babası” lakaplı Necati Coşkun Arabacı’ın yargılandığı davada karar çıktı! 15 yıl hapis cezası
- 8 Zonguldak'taki maden faciasında ölen 3 çocuk babasına son veda! Gözyaşları içinde uğurlandı
- 9 Dünyanın en küçük denizi Türkiye'de saklı! İşte kıtaları birleştiren o mikro dev
- 10 8.000 cam şişe ve diş macunu tüpüyle yedi odalı bir ev inşa etti