Adana Lokantacılar ve Kebapçılar Odası Başkanı Şefik Aslan, birkaç firmanın küçük kârlar uğruna halka yedirdikleri at-eşek etinin, yüzlerce kebapçıyı mağdur ettiğini söyledi. Denetimlerdre yurt ve hastanelerde kalanlara at-eşek eti yedirdikleri tespit edilen firmaların aslında uzun yıllardır aynı kaçak kesimleri yaptıklarının bilindiğini, ancak bugüne kadar yeterince denetim yapılmaması nedeniyle yakalanamadıklarını savunan Aslan, "Yıllardır aynı şahıslar aynı mekanda kesiyor, denetim yetkisi olanlar görevini yapmıyordu. Sadece çevre halkından bir şikayet gelirse denetim yapılıyordu'' dedi.
"TESCİLE DİKKAT''
At-eşek eti yedirenlerin hep aynı kişiler ve firmalar olduğunu öne süren Aslan, kent ekonomisinin bu durumdan büyük zarar gördüğünü ifade etti. Adana'nın 40 yıllık kebap ustalarından Cevdet Menekşe ise ATO amblemli tescilli kebapçıları tavsiye etti.