Müzikle yaşadı ardında müzisyen bir aile bıraktı
Söz yazarı besteci ve yönetmen Baki Çallıoğlu 83 yaşında hayata veda etti. Eşi de müzisyen olan Çallıoğlu'nun ikiz çocukları da onun yolundan gidiyor

EŞİ MÜZİĞİN ARMAĞANI
Arkadaşları ile birlikte kurduğu, "Baki Çallıoğlu ve Korsanları" adlı müzik grubuyla, uzun süre Çakıl Gazinosu ve Gar Gazinosu'nda çalıştı. Eşi Ümran Çallıoğlu ile de bu sırada tanışıp, evlendi. Çallıoğlu bir röportajında, o günleri şöyle anlatıyordu: "Ümran Hanım yan flüt piyano keman çalardı ama benim için önemli olan benim kalbimi çalmasıydı. O zamanlar konservatuvardaki öğrencilerin çalışması yasaktı. Dışarıda programlara katılamazlardı ama ben onları gizli gizli de olsa sahneye çıkarıyordum. Çocuklar da olunca sahneyi biraz askıya aldık. Çocuklarla ilgilenmek, onlarla daha fala vakit geçirmek istedik. Çünkü sahne çok vaktimizi alıyordu."
ÇOCUKLARI DA MÜZİSYEN
Çallıoğlu çiftinin mutlulukları, ikiz çocukları Melisa ve Tarkan'ın dünyaya gelmesiyle katlandı. Müzik evlerinin gıdası haline gelirken, çocukları da anne ve babalarının izinden gitmeyi tercih edip, müzik eğitimi aldı. Her ikisi de müzik öğretmenliği yapmaya başladı. Çocuklarının müziğe olan bu ilgisi ve sevgisi en çok babalarını mutlu etti. Onlarla birlikte bazı etkinliklerde sahne aldı. Çocuklarıyla birlikte geçen yıl Pendik'te verdiği konser, besteleriyle Türk müziğinin efsane isimlerinden biri olan Baki Çallıoğlu için unutulmaz bir gün oldu. Pendik'te, 1974'ten bu yana yaşadığı evinde aniden geçirdiği rahatsızlık sonucu kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Çallıoğlu, sevenlerinin gözyaşlarıyla Pendik Dumankaya Camisi'nden son yolculuğuna uğurlandı.
EN SON HABERLER
- 1 Türk yıldızları 110. yıl için havalandı
- 2 Özel okulda öğle yemeği yiyen 102 öğrenci zehirlenme şüphesiyle hastanelik oldu
- 3 Vites topuzuna uyuşturucu gizleyen torbacı taksici yakalandı!
- 4 Afyon’da binlerce kaçak tütün ele geçirildi
- 5 MKE 75. yılda tarih yazıyor! İmalât-ı Harbiye’den modern savunmaya
- 6 6 yıldır kaçıyordu, JASAT yakaladı: Çocuk istismarcısı hükümlüye jandarma kıskacı
- 7 İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan Şehit Astsubay Yekebağcı'nın ailesine ziyaret
- 8 Bu evden 3 ceset çıktı: Anne ve 2 çocuğunun kahreden sonu!
- 9 Bodrum’da tekne kaptanının feci ölümü: Yat ile pasarella arasında sıkıştı!
- 10 KUNUT DUALARI OKUNUŞU, Kunut Duası 1 ve 2 Arapça Yazılışı, Türkçe Anlamı ve Detaylı Meali