Annesini rehin aldı
Silivri'de işten çıkarıldığı ve arabası bağlandığı için bunalıma giren 26 yaşındaki genç, babasının beylik tabancasıyla annesini rehin aldı. Genç, yaklaşık 6 saat süren operasyonun ardından teslim oldu.
Yenimahalle Önder Sitesi önceki gece silah sesleri ile yankılandı. Hadımköy'de matbaa ustası olarak çalışan Bayram Özkurt (26), işten çıkarıldığı için bunalıma girdi. Aynı gün arabası da trafik ekipleri tarafından bağlanan Özkurt, emekli polis memuru olan babası Ahmet Özkurt'un beylik tabancasıyla annesi Tülay Özkurt'u rehin aldı.
Çılgın genç, site sakinlerine soğuk terler döktürdü. Hemen olay yerine gelen Silivri Emniyet Müdürü Ender Sevim, İstanbul'dan takviye kuvvet istedi. Akşam saat 18.00 sıralarında başlayan operasyona İl Emniyet Müdür Yardımcısı Tufan Ergüder ve çok sayıda özel harekat polisi katıldı. Silivri İlçe Emniyet Müdürü Sevim'den bağlanan arabasını geri isteyen Özkurt için araba evin önüne getirildi.
İşsiz genci ikna etmek için çay ocağı sözü de verildi. Zaman zaman havaya ateş eden Özkurt, daha sonra annesini serbest bıraktı. Yapılan operasyonda emniyet ekipleri yoğun güvenlik önlemleri aldı. 6 saat sonunda gece saat 00.00 sularında silahı bahçeye atan Özkurt teslim oldu.
Özkurt, annesi ile birlikte sağlık kontrolünden geçirilmek üzere hastaneye götürüldü. Gencin şizofren hastası olduğu öne sürüldü.
EN SON HABERLER
- 1 SON DAKİKA! Narin Güran davasında yeni rapor! İstinaf mahkemesine sunuldu: Nevzat Bahtiyar'ın savunması çöktü
- 2 Sağanak yağışta kayan İETT otobüsü duvara çarptı: 5 kişi yaralandı
- 3 Zeliha’yı 15 yerinden bıçaklayıp öldürdü! İfadesi ortaya çıktı: Başka birisine fotoğraflar…
- 4 Hastanede taciz skandalı: Evli doktor tekniker kıza ilişki teklif etti reddedilince...
- 5 Dursun Özbek’e hakaret eden ünlü sunucunun cezası belli oldu
- 6 Soyadı gibi Yılmaz: 4 yılda inşaattan düştü, Covid'e yakalandı, zehirlendi, 3 kez kalp krizi geçirdi
- 7 Mardin'de banyoda akıma kapılıp hayatını kaybetti
- 8 Düğün dönüşü domuza çarpan araç hurdaya döndü: 1 kişi öldü, 1’i ağır 5 kişi yaralandı
- 9 Afyonkarahisar'da OSB bölgesinde yangın! Kısa sürede söndürüldü
- 10 Kişisel verileri Koruma Gününde hukuki güncellemeler tartışıldı