Bunları her gün yiyin!
Tavuk etinin kanserojen olduğu söylentilerine Prof. Dr. Erkan Topuz açıklık getirdi: "Dolaşarak beslenen tavuğun eti kanserden korur. Çiftlik tavuğu yediğinizden emin değilseniz, hindi eti yiyin"


GDO ETKİSİ 10 YILDA ÇIKAR
GDO'lu yiyeceklerin kanser yapıcı etkisi henüz kanıtlanmadı. Ancak teorik olarak tahmin ediliyor. Kronik olarak etkilenmek için bu gıdaları en az 10 senenin üzerinde almak gerekir. Sonuçları önümüzdeki 10 yılda ortaya çıkar. Tavuk eti protein olarak ucuz olması nedeniyle orta hallilerin en büyük protein gıdası, ancak tavukların bu çiftliklerde ne ile beslendiği açık açık ortaya konulmamalıdır. Bu yemlerin içinde bilindiği gibi Almanya'da dioksin bulunmuştur. Hayvanların mısırla beslenmesinin ise Omega-6'yı artırdığı ve bunun da gezmeyen, dolaşmayan hayvanlarda bir dezavantaj olduğu gösterilmiştir. Bunlara hormon verilip verilmediği tartışma konusudur. Yürüyen, dolaşan tavuklarda besleyici özellik vardır, hatta bunların horoz ihtiva eden çiftliklerdeki yumurtalarda bulunan besinden dolayı beslenme ve kanserden korunma daha fazladır. Eğer tavuk çiftlikleri sık kontrol edilir ve gıdaların toksik olup olmadığı, hormon verilip verilmediği dikkat edilirse yemek bakımından bir zarar teşkil etmez. Ancak hindi etini tercih etmek daha faydalıdır. Çünkü hindi etinde yağ oranı tavuğa göre daha düşüktür. Tavuğun derisinin nasıl temizlendiğini bilmiyoruz. Tavuğun derisi çıkartılmalı ve öyle yenilmelidir.
AZ TUZ, KISIK ATEŞ
Raf ömrü uzun olan hiç bir gıdayı soframa sokmam. Kırmızı eti en fazla haftada bir tüketirim.Bunun dışında su, ayran ve kendi yaptığım meyve sularını tüketirim. Ancak şunu da belirteyim meyve suyunu hızlı içmeyin. Bir bardak yarım saatte tüketilmelidir. Genellikle güvenilir olmadığı için salam sucuk sosis gibi yiyeceklerden de şimdilik uzak durmaktayım. Güven verici bir ortam sağlanırsa bunlar kullanılabilir. Tuz hiç kullanmam. Kullanırsam da çok az kaya tuzu kullanırım. Beyaz un, seker hiç kullanmam. Bilinen en eski kanser türlerinden biri olan mide kanserine 40 yaş üzerinde sıklıkla rastlanıyor. Beslenme alışkanlığı ile yakından ilgisi vardır. Aşırı tuzlu yiyecekler, koyu çay, tütsülenmiş besinler ve sigara bu kanseri tetikler. Amerika'da yapılan araştırmalar doğru yeme alışkanlıkları ile bu kanserin görülme oranının yedinci sıraya kadar düştüğünü kanıtladı. 40 yaş altındakilerde bu kansere az rastlanır, ancak Türkiye'de kötü yeme alışkanlığı nedeniyle genç yaşta görülme oranı arttı. Türkiye'de kırmızı et tüketimi bu kanseri tetikliyor. Mide kanserinden korunmanın bir diğer yolu da yiyecekleri kısık ateşte pişirmektir, yüksek ısıda pişirmek kansere neden oluyor.
HER GÜN MUTLAKA YEMEK GEREKİYOR
EN SON HABERLER
- 1 Amedsporlu futbolcu Cassubie kaza yaptı: 1 ağır yaralı
- 2 Tartıştığı arkadaşları tarafından kurşunlandı
- 3 İş hanında kundaklama şüphesi: 1 gözaltı
- 4 Hatay'da çıkan orman yangını kontrol altına alındı
- 5 Malatya'da trambüs ile otomobilin çarpıştığı kazada 5 kişi yaralandı
- 6 Manisa'da korkunç kaza! 1 ölü, çok sayıda yaralı var
- 7 Ankara’da tartıştığı kız arkadaşının ağabeyi tarafından öldürüldü!
- 8 Şanlıurfa'da silahlı kavga: 1 yaralı!
- 9 Şanlıurfa’da muhtara silahlı saldırı: 2 kişi tutuklandı!
- 10 Yayalara çarpan sürücü alkollü çıktı