10 ayda 100 kilo verdi
Annesini kaybedince stresten kendini yemeğe veren ve 200 kiloya çıkan Mehmet Can, 10 ayda diyet ve sporla 100 kilo verdi. Genç adam "Eskiden sokağa çıkamıyordum. Azmettim ve başardım" diyor


BELİ TAM 58 SANTİM İNCELDİ
Artık kendisine uygun tişört, pantolon ve ayakkabı da bulamaz hale gelmişti. Özel üretim giysi ve ayakkabı alıyordu. Kiloları nedeniyle nefes almakta da zorlanmaya başlayınca en sonunda zayıflamaya karar verdi. Endokrin ve Metabolizma Uzmanı Dr. Erdal Duman'ın kontrolünde diyete başlayan Can, hazırlanan programı harfiyen uygulayıp, her ana öğünden sonra yürüyüş yaptı. Hızla kilo veren Mehmet Can, bir yandan da üniversite sınavına hazırlandı. Kilo verdikçe zayıflama inancı artan genç, 10 ayda azmi sayesinde, tam 100 kilo verip yarı yarıya inceldi. Daha önce insanların bakışlarından kaçtığı için sokağa çıkmaya korktuğunu anlatan Mehmet Can şunları anlattı: "Diyetime harfiyen uydum. Her ana yemekten sonra yürüyüşe çıktım. Bel çevrem 165 santimetreden 107 santimetreye, ayakkabı numaram ise 51'den 49'a düştü. Doktorumun desteğiyle bu mucizeyi başardım. Çok mutluyum, kendime güvenim geldi. Azmeden herkes zayıflayabilir."
EGZERSİZ YAP, ÖĞÜN ATLAMA
Dr. Erdal Duman hastaların ise mucize zayıflama yöntemi olmadığını söyleyerek, "Öyle olsaydı sokaklarda obez kalmazdı" mesajı verdi. Duman şu tavsiyelerde bulundu: "Günün yaklaşık iki saatini kendinize ayırın. Egzersizi artırın. Her gün ve günün değişik saatlerinde egzersiz yapmak yakma kapasitemizi artırır. Yiyeceklere yönelimimizi azaltır, kas kapasitemizi artırır. Kilolu hastaların sadece iki üç ay yürüyüş, bisiklet, yüzme gibi aktiviteleri ön plana almaları gerekiyor. Platesin kilo kaybına katkısı yok. Hasta bir spor salonuna gidip, kilo verdikten sonra sporu bırakır ve yeniden eski yaşamına dönerse yine kilo alır. Öğün atlamak ve düşük kalorili beslenme kilo verdirmez, aksine aldırır. Kendinize güvenin ve değer verin. Mehmet Can bana geldiğinde özgüveni yoktu, bakışlarını kaçırıyordu. Kendine güvendi ve zayıflamayı başardı."
EN SON HABERLER
- 1 Adana’da kırmızı ışıkta kanlı pusu
- 2 Edirne'de fuhuş operasyonu: 4 tutuklama
- 3 Manisa'da suç örgütlerine operasyon: 11 gözaltı
- 4 Adana’da vahşet: 2 kişiyi öldürdü! Kaçamayacağını anlayınca canına kıydı
- 5 İzmir’de kahvehanede silahlı saldırı: 1 yaralı!
- 6 Etimesgut’ta üst geçit asansöründeki çöplere vatandaştan tepki!
- 7 SON DAKİKA | Resmi Gazete'de yayımlandı: 23 Nisan'da toplu taşıma araçları ücretsiz
- 8 İstanbul ve Ankara'yı fena vuracak! Meteoroloji'den çok sayıda il için alarm, günlerce sürecek
- 9 Elektrikli ısıtıcı kaynaklı yangın: Şans eseri yaralanan olmadı!
- 10 Pendik’te palet fabrikasında yangın: 1 buçuk saat sonra kontrol altına alındı!