Lokantadaki yarım asırlık gelenek: Rize kavurması...

Rize'deki bir lokantada yarım asırdır kahvaltıda 'Rize kavurması' geleneği sürüyor. Her sabah saat 08.30da düzenli olarak çıkan kavurma ile kahvaltı etmek isteyen, aralarında çevre illerden gelenlerin de bulunduğu kişiler lokantaya akın ediyor. Ünü ülkeye yayılan Rize kavurması için Ticaret Borsası da tescil başvurusu yaptı.

Lokantadaki yarım asırlık gelenek: Rize kavurması...

'de lokanta işleten Reyhanoğlu ailesi, yarım asırdır kahvaltıda 'Rize kavurması' geleneğini sürdürüyor. Özel seçilen ve aşçılar tarafından işlenen etler, tarihi kuzine üzerinde bakır tencerede tereyağında pişiriliyor. İlave sosu ile enfes bir lezzete dönüşen kavurma, her sabah düzenli olarak saat 08.30'da hazır hale geliyor. Kavurma ile kahvaltı yapmak isteyen, aralarında çevre illerden gelenlerin de bulunduğu kişiler lokantaya akın ediyor. Lokanta, Rizeyi ziyaret eden siyasetçi, işadamı ve sanatçıların da uğrak yeri haline geldi. Ünü ülkeye yayılan 'Rize kavurması' için Ticaret Borsası da harekete geçti. Rize Ticaret Borsası, sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi olan Rize kavurması için Türk Patent Enstitüsü'ne Coğrafi İşaret başvurusunda bulundu.

BİZE ULAŞIN