47/1-b Trafik cezası nedir? 47/1-b trafik ceza maddesi tutarı ne kadar, kaç TL?
Trafik cezaları Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından belirli kodlarla belirlenmiştir. Emniyet kemeri takmama, alkollü araç kullanma, hız limitlerine uymama gibi birçok cezanın kanunda karşılık gelen kodları mevcuttur. Bu kodlardan biri de 47/1-b trafik cezası kodudur. 47/1-b Trafik cezası nedir?

Ülkemizde belli başlı trafik kuralları vardır. Yayalara yol vermek, kırmızı ışıkta geçmemek, hız kurallarına uymak gibi kurallara örnek verebiliriz. Kırmızı ışıkta beklemeyip geçildiği takdirde Trafik Kanunu 47/1-b maddesine göre cezai işlem uygulanmaktadır. Kırmızı ışık özellikle kavşak noktalarında trafiğin akışını düzenlediği için hayat kurtarmaktadır.
47/1-b TRAFİK CEZASI MADDESİ
47/1-b trafik cezası kırmızı ışıkta geçen sürücülere uygulanan bir trafik cezasıdır. Diğer bir ifade ile kırmızı ışık cezası olarak da bilinmektedir.
47/1-b TRAFİK CEZASI TUTARI
Karayollarının 47. maddesine göre kırmızı ışıkta geçen sürücülere 47/1-b cezası uygulanır ve 20 ehliyet puanı da kesilir. 2021 yılı kırmızı ışıkta geçmenin cezası da 314 Türk Lirasıdır. 20 ehliyet ceza puanı vardır.
47/1-b CEZASINA İTİRAZ
47/1-b trafik cezasına itiraz için Sulh Ceza Hakimliklerine şahsen müracaat etmeniz gereklidir.
- 47/1-b trafik cezasına neden itiraz ettiğinizi belirten Sulh Ceza Hakimliklerine sunulmak üzere dilekçe,
- 47/1-b trafik cezası fotokopisi,
- 47/1-b trafik cezası tebligatı fotokopisi,
- Ruhsat fotokopisi,
- Kimlik fotokopisi,
- Ehliyet fotokopisi,
- Varsa haklı olduğunuzu belirten somut delilinizi gösteren ek dokümanlar.
EN SON HABERLER
- 1 Yaylada bilim buluşması! Ardahan Üniversitesi’nden uygulamalı eğitim hamlesi
- 2 Trabzon’da sağlıkta yeni bir dönem!
- 3 Bahçesini sulamaya gitti, canından oldu
- 4 Trabzon'da 15 yaşındaki Muhammet Efe denizde boğuldu!
- 5 Orman şehidi lokma hayrı ile anıldı
- 6 Altı yaşındaki çocuk tabancayla kendini vurdu! Talihsiz çocuk hastanede yaşamını yitirdi
- 7 Başkan Erdoğan’dan Türk Kara Kuvvetlerinin kuruluş yıl dönümüne kutlama mesajı
- 8 Patnos’ta “kasten öldürme” suçundan aranan kişi jandarma tarafından yakalandı
- 9 Hatay’da esrar ve captagon hap ele geçirildi
- 10 Sopayla öldürdükleri adamı 'kanepeden düştü' diye ihbar ettiler