6 ilde eş zamanlı operasyon: 108 tutuklama
İçişleri Bakanlığı, 6 ilde 9 ayrı organize suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlarda 108 şüphelinin tutuklandığını açıkladı. Operasyonlar, İzmir, Tekirdağ, Malatya, Bursa, Aydın ve İstanbul'da eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen operasyonlarda, B.A. (İzmir), N.K. (Tekirdağ), S.A. (Malatya, yurt dışı firar), B.B. (Bursa, yurt dışında tutuklu), A.A. (Bursa, yurt dışı firar), Z.A.Ö. (Aydın, yurt dışı firar), G.Ç. (İstanbul), İ.A. (İstanbul, yurt dışı firar) ve D.A.'nın (İstanbul, yurt dışı firar) elebaşılığını yaptığı 9 ayrı organize suç örgütüne yönelik çalışmalar yapıldı.
Operasyonlarda, B.A., N.K. ve G.Ç. isimli elebaşlarının da içerisinde bulunduğu organize suç örgütü üyesi 139 şüpheli yakalandı. Şüphelilerden 108'i tutuklandı, 21'i hakkında adli kontrol kararı verildi. Diğer şüphelilerin işlemleri ise devam ediyor.
ELE GEÇİRİLENLER
Operasyonlar sonucunda, 103 adet ruhsatsız tabanca, 9 adet ruhsatsız tüfek, 2 adet kurusıkı tabanca, muhtelif miktarda uyuşturucu madde ve çok sayıda çek/senet ele geçirildi.
SUÇLAMALAR
Yakalanan şüpheliler hakkında, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, nitelikli yağma, kasten öldürmeye teşebbüs, kasten yaralama, tehdit, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması, mala zarar verme, uyuşturucu madde ticareti, tefecilik, silah ve mühimmat kaçakçılığı, tehlikeli maddeleri izinsiz bulundurma veya nakletme suçlarından soruşturma başlatıldı.
BAKAN YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonlarla ilgili yaptığı açıklamada, "Güvenlik güçlerimizle birlikte hiçbir suç ve suçlunun cezasız kalmaması için organize suç örgütlerine yönelik mücadelemize kararlılıkla devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.
EN SON HABERLER
- 1 Bursa'da gece yarısı korkutan yangın: 5 kişi dumandan etkilendi
- 2 AK Partili İnan'dan CHP'nin sokak çağrısına tepki
- 3 Hatay’da 40 milyonluk change operasyonu
- 4 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır Muğla'ya geliyor
- 5 CHP’li meclis üyesi tehditten tutuklandı
- 6 İBB’de hareketlilik: Kaçıyorlar!
- 7 AK Parti Grup Başkanı Güler: Ülkemizin huzurunu bozma girişimleri var
- 8 Samsun'da kan donduran vahşet! Yaşlı kadının önce boğazını kesip sonra...
- 9 Üniversite öğrencisi kazada öldü
- 10 Şırnak’ta polisler çocuklara pamuk şekeri dağıttı