Giriş Tarihi: 5.8.2023

Acı severlere iyi haber: Ömrü uzatıyor

İngiliz, Çin ve ABD'li bilim insanlarından acı severlere iyi haber. Oxford Üniversitesi, Çin Tıp Bilimleri Akademisi ve Harvard Halk Sağlığı Fakültesi dikkat çeken bir araştırmaya imza attı. 7 yıl boyunca yaşları 30 ila 79 arasında değişen yaklaşık 500 bin Çinlinin yeme alışkanlıkları ve sağlık durumları incelendi. Her gün veya günaşırı, baharatlı özellikle de acılı yiyecekler tüketenlerin haftada bir kez baharatlı yiyecekler yiyenlere göre ölüm risklerinin yüzde 14 azaldığı tespit edildi. Acı kırmızı biberde bulunan ve antioksidan özelliği olan kapsaisin maddesi, iltihap ve obeziteyi önlemede etkili bir madde olarak biliniyor.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.