Çarşamba 29.04.2010

Acının kaynağı bulundu

Abd'de Teksas Üniversitesi araştırmacıları, acı bibere tadını veren maddeye, insan vücudunda acının hissedildiği yerlerde de rastlandığını açıkladı. Vücutta ağrı sırasında biberi acı yapan "capsaicin" maddesine benzer maddeler salgılandığına dikkat çeken araştırmacılar, bu tür maddelerin bloke edilmesi halinde kronik acı hissinin önlenebileceğini açıkladı. Araştırmayı yürüten ve önemli bir keşif yaptıklarını söyleyen Dr. Kenneth Hargreaves ve ekibi, şimdi acıyı kaynağında yok etmeyi hedefleyen ilaçlar üzerinde çalışıyor. DIŞ HABERLER
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.