Son Güncelleme: Pazartesi 17.02.2020 10:19
Adana'da bir farklı lezzet: Sucuk döner
Adana’da sucukların döner şişine geçirilip pişirilmesiyle yapılan ‘sucuk döner’ rağbet gören bir lezzet oldu. Sucuk döner satışı yapan Yusuf Ayaz, günde 200-250 adet sucuk döner sattığını söyledi.
Kıyma, et ve baharat karışımını, hayvan bağırsaklarında kurutularak yapılan sucuk, yüzyıllardır kahvaltı sofralarının, mangalların vazgeçilmez lezzeti olmaya devam ediyor. Adana'da yaklaşık 42 yıldır sucuk üretimi yapan Yusuf Ayaz, merkez Seyhan ilçesi Atatürk Caddesi'ndeki iş yerinde 'sucuk döner' satmaya başladı. Sucukların döner şişine geçirilerek pişirilmesiyle yapılan sucuk döner, Adanalıların ilgi gösterdiği bir lezzet oldu.
EN SON HABERLER
- 1 Hırsızlık çetesi ‘Tırpan operasyonu’ ile çökertildi
- 2 Gözyaşlarınızı tutamayacaksınız! Lösemi tedavisi gören sevgilisine pankartlı teklif: "Kalk kız evlencez!"
- 3 SABAH katil polisin ifadesine ulaştı! Başkomiser ile komiseri boş yere şehit etmiş
- 4 Meteoroloji hava durumu raporunu paylaştı! Hafta sonuna uyarısı; sağanak geliyor: İstanbul, Ankara, İzmir...
- 5 İngiliz öğretmen cinayetinde soruşturma tamamlandı! Cinayetten 3 saat 15 dakika önce videolu ölüm tehdidi
- 6 ABD'de ölen fenomen Yağmur’un avukatı: Yağmur öldüğünde şüpheli şahıs yanındaymış
- 7 Bitlis’te feci kaza! Kontrolden çıkan minibüs kaldırımdaki vatandaşların arasına daldı
- 8 Mahkeme kararını verdi! Adnan Oktar suç örgütünün "sosyal medya" oyunu çöktü: Tam 300 hesap...
- 9 60 yıllık eşini köpeklerin saldırısında kaybeden acılı adam SABAH’a konuştu! “Canımı yarısı gitti”
- 10 Üvey kardeşine maaş bağlatıp, o paralarla klip çektirmiş