Cuma 23.10.2015

Akdeniz mutfağı yaşlılıkta beyin hücrelerini koruyor

Sebze, meyve, balık ve zeytinyağını esas alan Akdeniz mutfağının, yaşlandıkça beyin hücrelerinin korunmasına yardımcı olabileceği belirtildi. BBC'nin haberine göre, ABD'de yaşları ortalama 80 olan 674 kişi üzerinde yapılan araştırmada, Akdeniz mutfağıyla beslenenlerin beyinlerinin daha hacimli olduğu görüldü. Araştırma, daha fazla balık ve daha az et yenmesinin, beyindeki küçülmenin azalmasıyla da orantılı olduğunu gösterdi.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.