Alevlerin sardığı fabrika küle döndü
İzmir’in Konak ilçesindeki plastik deposunda çıkan yangın, kısa sürede fabrikayı sardı. Dumanlar deponun yanındaki hastaneye ulaştı, 123 hasta tedbir amaçlı tahliye edildi
İzmir Konak'taki Halkapınar Mahallesi'nde bulunan bir fabrikaya ait plastik deposunda geçtiğimiz pazar günü henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Depo içerisinde bulunan yanıcı maddeler nedeniyle alevler kısa sürede büyüyerek tüm fabrikayı sardı. Yangının bildirilmesi üzerine bölgeye 16 itfaiye aracı, park ve bahçeler müdürlüğü ekipleri, İZSU'ya ait su tankerleri ile ilçe belediyelerinden destek ekipleri sevk edildi. Yangın sırasında çıkan yoğun dumanlar, fabrikanın hemen bitişiğinde bulunan özel bir hastaneye kadar ulaştı. Güvenlik gerekçesiyle hastane tedbir amaçlı tahliye edildi. Hastanenin hemen yanındaki plastik boru deposunda çıkan yangın sonucu, önlem amaçlı olarak hastanede yatan toplam 123 hastanın 89'u 112 Acil Sağlık Hizmetlerine bağlı ambulanslarla diğer hastanelere nakledildi. Yangın nedeniyle ve sonrasında nakil ve tahliye sırasından hiçbir hastanın etkilenmediği ve hastanede yeniden hasta kabulüne başlandığı da öğrenildi.
DEPO KÜLE DÖNDÜ
Yangının verdiği hasar ise dron ile havadan görüntülendi. Plastik fabrikasının neredeyse tamamen yandığı ve kullanılamaz hale geldiği görüntülerde yer aldı. Yangının ardından hastaneden yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Yangın, hastanemiz kaynaklı olmayıp alevlerin hastane binamıza sıçradığı yönündeki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Herhangi bir riskin önüne geçmek adına, tamamen önleyici bir tedbir olarak hastalarımız güvenli şekilde tahliye edilmiştir." Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise, yangın nedeniyle hastanede tedavi gören hastaların başka sağlık kuruluşlarına sevk edildiği belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "İzmir Konak'taki özel bir hastanenin yanında çıkan yangın nedeniyle hastanede tedavi gören hiçbir hasta olumsuz etkilenmemiştir." Yetkililer, herhangi bir can kaybının yaşanmadığını, yangının ise yoğun çabalar sonucu kontrol altına alındığını açıkladı. Yangının çıkış sebebi ile ilgili soruşturma devam ediyor.
EN SON HABERLER
- 1 İstanbul’un ilçeleri nereli? Bazı ilçelerde aynı memleketten binlerce kişi yaşıyor
- 2 Gökyüzünde şölen! Orionid meteor yağmuru ne zaman, Türkiye’den izlenebilecek mi?
- 3 Yer Adana! Eve penseyle girmeye çalışırken yakalandı! Pişkin hırsızın savunması pes dedirtti: ‘Kendi evim zannettim’
- 4 SON DAKİKA... Sivas'ta kayıp Büşra bebek nerede? 40 gündür devam eden arama çalışmalarında yeni gelişme
- 5 Lille - Galatasaray maçı ne zaman, ertelendi mi? UEFA Şampiyonlar Ligi maç programı!
- 6 Güneşli havaya aldanmayın! Meteoroloji gün verdi: Hafta sonu planlarını iptal ettirecek sağanak geliyor
- 7 Batman’da maskeli haraç çetesine şafak operasyonu: 610 saatlik kamera kaydı incelendi!
- 8 İkinci el araçta kilometre ve ekspertiz vurgununa 2 ilde operasyon: 14 şüpheli gözaltına alındı
- 9 Niğde'de berber dehşeti! Çıraklarına işkence etti iddiası: Cani yeniden gözaltına alındı!
- 10 Galatasaray Fenerbahçe derbisi ne zaman, maç tarihi değişti mi? Gözler TFF'de!