Son Güncelleme: Pazar 18.03.2012 17:08
Altın çileğin de turşusunu yaptılar
Antalya'nın Alanya ilçesinde bir şarküteri sahibi, altın çileğin turşusunu yaparak satışa sundu.
Alanya'da 5 ay önce Hüseyin Yeğin adlı kişi tarafından hizmete açılan şarküteri, ilginç turşu çeşitleriyle dikkati çekiyor. Kiraz, avokado, alıç, kayısı, dağ muşmulası, brokoli, mantar gibi ürünlerin turşusunu yaparak müşterilerinin ilgisini çeken Hüseyin Yeğin, bu kez de kendi yaptığı altın çilek turşusunu satışa çıkardı.
Yeğin, gazetecilere yaptığı açıklamada, çeşidin bol olmasının müşterilerin dikkatini çektiğini ve ilgisini artırdığını söyledi. Çocukluğundan beri turşu çeşitlerine ilgi duyduğunu ve turşu üzerine bir iş yeri açtığını anlatan Yeğin, son olarak altın çileğin turşusunu yapmaya karar verdiğini dile getirdi.
Altın çilek turşusunu gören müşterilerin önce çok şaşırdığını belirten Yeğin, ''Bu turşuyu yaparken beğenilip beğenilmeyeceği konusunda bazı tereddütlerim vardı. Ancak müşterilerin gösterdiği ilgi tereddütlerimin yersiz olduğunu ortaya çıkardı'' dedi.
Altın çilek turşusunun limon tuzu, sirke, tuz ve biraz da su eklenerek yapıldığını ifade eden Yeğin, ileride bir turşu fabrikası açarak Türkiye'ye her türlü ürünün turşusunu yedirmeyi amaçladığını kaydetti.
EN SON HABERLER
- 1 74/B Trafik Cezası Nedir? 2024 74/B Trafik Ceza Maddesi Tutarı Ne Kadar, Kaç TL?
- 2 Tren otomobile çarptı: 1 ölü
- 3 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Azerbaycan Başbakanı Asadov ile görüştü
- 4 2 günlük bebeği dağ yoluna terk ettiler! Aile üyeleri yakalandı
- 5 Ordulu bilek güreşi şampiyonu Elif Rana Kaya Avrupa'dan madalya ile döndü!
- 6 Bu mağaraya giren sağ çıkamıyor! Adeta bir 'ölüm mağarası'....
- 7 Milas-Bodrum Havalimanı Jet2.com’un Liverpool uçuşunu karşıladı
- 8 Bahamalar bayraklı gemi Bodrum’a 556 yolcusuyla geldi
- 9 Büyükşehir yıllarca İzmirlilere kaçak binalarda sağlık hizmeti vermiş
- 10 Vali Gül: “Bu şehirde suç işleyenler İşledikleri suçların yanına kar kalmadığını görüyoruz”