Son Güncelleme: Pazar 12.07.2015 13:32
Antep'te bayram başladı
Gaziantepli baklava üreticileri, Ramazan Bayramı öncesi artan talebi karşılayabilmek amacıyla yoğun şekilde çalışmaya başladı.Adı Gaziantep ile özdeşleşen ve Türk mutfağının önemli tatlıları arasında yer alan baklava, bayramlarda en çok tüketilen yiyecekler arasında yer alıyor.
Gaziantepli baklava üreticileri de Ramazan Bayramı öncesi artan siparişleri karşılamak için tatlı bir telaş içine girdi. İncecik açtıkları 25-30 arasındaki yufkayı, öğütülmüş boz iç Antep fıstığı ve tereyağı ile tepside buluşturan ustalar, yüksek ısıda pişirdikleri baklavayı bir süre beklettikten sonra şerbetini veriyor. Yaklaşık bir saatlik bekleyişin ardından iyice tatlanan baklava, daha sonra tezgahtaki yerini alarak müşterilerin beğenisine sunuluyor.
EN SON HABERLER
- 1 Bakan Özhaseki Malatya'da depremzede aileyi yeni evinde ziyaret etti
- 2 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Azerbaycanlı mevkidaşı Bayramov ile görüştü
- 3 Antalya'da başıboş köpek dehşeti! 15 yaşındaki Hamitcan: Bayılmışım, ambulans geldiğinde uyandım
- 4 Üzümlü Sınır Kapısı’nda inceleme yapıldı
- 5 Otobanda feci kaza: 1 ölü
- 6 Afyonkarahisar ve Kütahya bu defilede buluştu
- 7 Bodrum’da ana isale hattı yine patladı, vatandaş isyan etti: Sabır taşı olduk
- 8 MSB: Hudutlarımızda uyuşturucu kaçakçılarına geçit yok!
- 9 Tır kasasında 8 ton midye ele geçirildi
- 10 Emekli öğretim üyesinin sır kaybı! Yıldız Dağı'nda kaybolduğu ortaya çıkmıştı: Defalarca 'süpürme' yöntemi uygulandı