Pazar 04.01.2010
Son Güncelleme: Pazartesi 04.01.2010

At eti skandalı kebabı vurdu

Adana'da son günlerde büyük yankı uyandıran "At-eşek eti'' operasyonlarının ardından kebap satışlarında yüzde 50'ye varan düşüş görüldü

Adana Lokantacılar ve Kebapçılar Odası Başkanı Şefik Aslan, birkaç firmanın küçük kârlar uğruna halka yedirdikleri at-eşek etinin, yüzlerce kebapçıyı mağdur ettiğini söyledi. Denetimlerdre yurt ve hastanelerde kalanlara at-eşek eti yedirdikleri tespit edilen firmaların aslında uzun yıllardır aynı kaçak kesimleri yaptıklarının bilindiğini, ancak bugüne kadar yeterince denetim yapılmaması nedeniyle yakalanamadıklarını savunan Aslan, "Yıllardır aynı şahıslar aynı mekanda kesiyor, denetim yetkisi olanlar görevini yapmıyordu. Sadece çevre halkından bir şikayet gelirse denetim yapılıyordu'' dedi.
"TESCİLE DİKKAT''

At-eşek eti yedirenlerin hep aynı kişiler ve firmalar olduğunu öne süren Aslan, kent ekonomisinin bu durumdan büyük zarar gördüğünü ifade etti. Adana'nın 40 yıllık kebap ustalarından Cevdet Menekşe ise ATO amblemli tescilli kebapçıları tavsiye etti.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.