Avukatın cinliği
İnternetten tanıştığı sevgilisini öldüren avukat, şizofren raporuyla cezadan kurtulduktan sonra, iyileştiğine dair yeni bir rapor alarak mesleğine döndü.
ENSESİNDEN TEK KURŞUN
18 Mart 2002'de çıkan tartışmanın ardından Derya Dinç, evi terk edeceğini söyleyince, çılgına dönen Avukat Karakaya, genç kadını ensesinden tek kurşunla vurarak öldürdü. İlk ifadesinde sevgilisini evi terk etmek istediği için vurduğunu söyleyen Karakaya, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hakkında, Üsküdar 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "Kasten adam öldürmek" suçundan dava açılan Karakaya, mahkemede önceki ifadelerini reddetti ve sevgilisini nasıl öldürdüğünü hatırlamadığını söyledi. Ayrıca olaydan önce de psikolojik tedavi gördüğünü iddia etti. Muayeneye gönderilen Karakaya'ya, Adli Tıp Kurumu 4. İhtisas Dairesi tarafından "Paranoid Şizofreni" teşhisi koydu. Bunun üzerine Karakaya, mahkemenin kararıyla Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne yatırıldı.
CEZA VERİLMEDİ
Sanık avukatın ağabeyi Hakan Karakaya da Üsküdar 4. Sulh Hukuk Mahkemesi'ne başvurarak, kardeşinin rahatsızlığı nedeniyle kendisinin vasi olarak tayin edilmesini istedi. Cinayet davasını görüşen Üsküdar 1. Ağır Ceza Mahkemesi ise olaydan tam 1 yıl sonra Adli Tıp Kurumu'nun raporu doğrultusunda Karakaya'nın suçu akıl hastalığının sonucu işlemiş olduğu ve ceza ehliyetinin bulunmadığı gerekçesiyle, ceza verilmesine yer olmadığına karar verdi. Ayrıca bir yıl süreyle iyileşene kadar akıl hastalıkları hastanesinde tutulup tedavi edilmesine hükmetti. Hastanede "Depresif bozukluk ve anti sosyal narsistik kişilik bozukluğu" tanısıyla tedavi edilen Karakaya, bir süre sonra taburcu edildi.
AVUKATLIĞA DEVAM EDİYOR
Ardından Karakaya'nın avukatı Üsküdar 4. Sulh Hukuk Mahkemesi'ne başvurarak, müvekkilinin iyileştiği gerekçesiyle vasilik tayini davasının iptalini istedi. Mahkeme de Haydarpaşa Numune Hastanesi'ne sevk etti. Hastane, 26 Ocak 2005 tarihinde verdiği raporda, Karakaya'nın iyileştiği ve vasi ya da kayyum tayinine lüzum bulunmadığı yönünde rapor verdi. Mahkeme de vasi talebini reddetti. Davalar sonucu baro tarafından avukatlıktan atılmak üzere olan Karakaya, mahkeme kararları ve raporları baroya sunarak, mesleğine devam etti.
'TİCARİ DAVALARA BAKIYORUM'
Muhabirimizin, İstanbul barosu kayıtlarında da yer alan Kadıköy'deki bürosunda telefonla ulaştığı Karakaya, ceza davalarına bakmadığını, sadece ticari davalara baktığını söylemekle yetindi.
EN SON HABERLER
- 1 Şanlıurfa’da telefon dolandırıcılığı operasyonu: 4 kişi tutuklandı
- 2 Dünyayı titreten 30 lider belli oldu! Listeye damga vuran Türk lider kim?
- 3 Motosikletli Kutay korkunç kazada hayatını kaybetmişti! Kahreden son anları kamerada: Acılı babanın isyanı yürekleri dağladı!
- 4 Bingöl'de yürek yakan kaza! Kontrolden çıkan araç yayaların arasına daldı: 17 yaşındaki Sudenaz hayatını kaybetti!
- 5 Kumsal’ın katili ulaşamayınca IBAN'dan tehdit mesajları atmış! Saplantılı eski sevgiliden 6 ay boyunca kurtulmaya çalışmış
- 6 Aydın'da korku dolu anlar! Elindeki bıçakla sokak sokak dolaşıp dehşet saçtı
- 7 Dünyanın en pahalı peyniri seçildi! Bir kilosu servet değerinde...
- 8 Bolu’da zincirleme kaza! 3 araç birbirine girdi: Yaralılar var!
- 9 Yemek yemeyi en çok seven ülkeler belli oldu! Türkiye'nin sıralaması merak uyandırdı
- 10 Bağcılar’da korkunç kaza! Yardım etmek isterken iki aracın arasına sıkıştı: O anlar kameraya böyle yansıdı!