Adana'nın Kozan Belediyesi, Ayasofya'nın sebil geleneğine sahip çıkarak, İstanbul'a 7 ton portakal suyu getirtti. Tonlarca portakal suyu, 3 gün boyunca Ayasofya Müzesi'nin ziyaretçilerine dağıtılacak. Portakal suyu sebili açılış törenine İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, Ayasofya Müzesi Başkanı Doç. Dr. A. Haluk Dursun ve Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan katıldı. Başkan Özgan "Sebil, Osmanlı'dan beri kültürümüzde olan bir gelenek, fakat son zamanlarda ihmal edilmiş. Kozan'ın bal şerbeti var. İleride bal şerbetiyle de sebil geleneğine katkıda bulunmak istiyoruz" diyerek davetlilere portakal suyu ikram etti.