Bakan Tunç şehit savcı Mehmet Selim Kiraz'ı anma programında konuştu: Milletin gönlünde daima yaşayacak
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Ülkemiz üzerinde karanlık planlar yapanlar, bu milleti yıldırmak isteyenler bilsinler ki bugün şehit savcımız Mehmet Selim Kiraz'ın izinden giden, onun gibi vatanına aşkla bağlı, görevini layıkıyla yapan binlerce hakim-savcımız var." dedi.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda düzenlenen "Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz"ı anma programında yaptığı konuşmada, şehadetinin 10. yıl dönümünde Kiraz'ın aziz hatırasını yad etmek üzere bir arada olduklarını söyledi.
Ülkenin adaletine ve istikbaline kasteden terör örgütü mensuplarınca 31 Mart 2015'te kalleşçe şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Kiraz'ın adaleti temsil eden, görevini hakkıyla yerine getiren, milletin vicdanı olan bir vatan evladı olduğunu dile getiren Tunç, "Görevini her daim ciddiyet ve sorumluluk içinde yerine getirdi; hukuka ve adalete bağlılığıyla örnek oldu. Kendisi bir ömür adaletle, adalet için yaşadı ve adalet uğruna şehadete yürüdü. Biz onu, hukukun üstünlüğüne olan inancıyla hatırlıyoruz. Her daim vatan ve millet sevgisiyle, çalışkanlığıyla hatırlıyoruz. Hak namına zalimlere asla taviz vermeyişiyle, dik duruşuyla hatırlıyoruz." diye konuştu.
EN SON HABERLER
- 1 Hastane bahçesinde kanlı hesaplaşma: 1 yaralı!
- 2 Su cinayeti davasında sanıklar hakim karşısına çıktı: “Paylaşılmasın diye bu görüntüleri silmemizi istedi”
- 3 Yoğurtla kamuflaj polise takıldı! Kokuyu gizlediler, polisten gizleyemediler
- 4 Elektroşokla avlanmaları pahalıya patladı: Tam 1 milyon 416 bin TL!
- 5 Kuzen vahşeti kamerada: Sokak ortasında kurşun yağdırdı!
- 6 Hayvan hırsızları Afyon’da yakalandı
- 7 Turizmde gelirde ve ziyaretçi sayısında tarihi rekor kırıldı!
- 8 Zemininden su çıkan site sakinleri diken üstünde yaşıyor! "Ev değil mezar almışız..."
- 9 Bakan Tunç’tan deprem için geçmiş olsun mesajı
- 10 Ütü paket atölyesinde buhar kazanı patladı 1 kişi yaralandı! Patlamanın yaşandığı atölyenin kaçak olduğu tespit edildi