Son Güncelleme: Salı 07.09.2010 15:40
"Bayram kömbesi" büyük ilgi!
Osmaniye'de, ''Bayram kömbesi'' yapımına başlandı.
Kömbenin 100 yıllık gelenekleri olduğunu ifade eden Sayoğlu, önceleri evlerde yapılan bu yöresel tatlının son yıllarda fırınlarda üretilenlerinin tercih edildiğini söyledi.
Kentte bayram süresince 150 ton civarında kömbe tüketildiğini belirten Sayoğlu, ''Bu kültürü ayakta tutmaya çalışıyoruz. Önceleri ninelerimiz, annelerimiz evlerde yapardı. Şimdi bizler de aynı kaliteyi yakalayınca vatandaş da hazır kömbeye yöneldi'' dedi.
Sayoğlu, kömbenin lezzeti bozulmadan 2 ay kalabildiğini ve malzemesinin un, şeker, yağ, yoğurt, tahin, süt ve maya ile çeşitli baharatlardan oluştuğunu bildirdi.
EN SON HABERLER
- 1 Ankara-Erzincan uçağında asılsız bomba ihbarı
- 2 Bodrum'da içme suyu hattında patlama! Yollar göle döndü
- 3 Bursa'daki feci kaza! Anne-oğul hayatını kaybetti
- 4 Ölen hastanın yakınları sağlık görevlilerine saldırdı: 3 gözaltı
- 5 Ölüm parkta dinlenirken yakaladı
- 6 Bankada 2 müşteri arasında bıçaklı kavga
- 7 Bitlis’te feci kaza! Kontrolden çıkan minibüs kaldırımdaki vatandaşların arasına daldı
- 8 Minibüs kaldırımda yürüyenlere çarptı: 1 ölü, 2 yaralı
- 9 Organ ticareti şebekesine operasyon: 9 tutuklama
- 10 Abdi İbrahim körfez ülkeleriyle ilaç ihracında ortaklık yapacak