Bayramda beslenmeye dikkat!
Ramazan ayı boyunca oruç tutanların, bayramda beslenmelerine dikkat etmeleri gerektiği belirtildi.
Ramazan boyunca oruç tutan bireyler beslenme düzeninin değişmesi ve günlük öğün sayısının düşmesi nedeniyle normal beslenme düzenlerine kavuşmalarıyla birlikte bir anda eskisinden de fazla yemek yeme eğiliminde bulunurlar. Ayrıca, değişen yemek düzeni nedeniyle metabolizma hızı yavaşlamakta ve kilo alma eğilimi artmaktadır. Değişen yemek düzeni ve bayramda ağır tatlıların, kızartma ve kavurmaların tüketilmesi nedeniyle de özellikle mide - bağırsak şikayetleri artmaktadır. Bu nedenle bayramda beslenmeye dikkat edilmelidir" dedi.
Diyetisyen Hasan Yıldız, Ramazan'dan sonra güne kahvaltı ile başlanması ve kahvaltıda mideyi zorlamayan besinlerin tercih edilmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi: "Yemekler 3 ana öğün, 3 ara öğün olmak üzere yenmeli ve ana öğünlerde her besin grubundan az miktarlarda tercih edilmelidir. Kızartma gibi yüksek kalorili besinler yerine haşlama, buğulama besinler tercih edilmeli yemekler hızlı tüketilmemeli ve iyi çiğnenmelidir.
Bayramda özellikle hamur işleri ve tatlı tüketiminde dikkatli olunmalı tatlı yerine meyve tercih edilmelidir. Sıvı ihtiyacına dikkat edilmeli ve günde 2,5 litre su tüketilmelidir. Kahve ve çay yerine bitki çayları tercih edilmelidir."
EN SON HABERLER
- 1 T.C. İSTANBUL ANADOLU 62. ASLİYE CEZA MAHKEMESİNDEN
- 2 T.C. ALANYA 1. (SULH HUKUK MAH.) SATIŞ MEMURLUĞU
- 3 KOCAELİ 1. ASLİYE TİCARET MAHKEMESİNDEN
- 4 İSTANBUL 33. ASLİYE HUKUK MAHKEMESİNDEN
- 5 T.C. HAYRABOLU İCRA DAİRESİ
- 6 T.C. İSTANBUL 12. ASLİYE HUKUK MAHKEMESİNDEN / BAŞKANLIĞINDAN
- 7 KAT KARŞILIĞI İNŞAAT YAPTIRILACAKTIR
- 8 KASTAMONU ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ İL MÜDÜRLÜĞÜ MİLLİ EMLAK MÜDÜRLÜĞÜNDEN
- 9 Feci kazadan acı haber: Genç futbolcu hayatını kaybetti!
- 10 T.C. CİHANBEYLİ ASLİYE HUKUK MAHKEMESİNDEN