Bayramda yağmur ve soğuk hava etkisi
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre, Ramazan Bayramı boyunca Türkiye genelinde soğuk ve yağışlı hava etkili olacak. Arife günü ile birlikte başlayacak yağışların bayram süresince devam etmesi beklenirken, sıcaklıkların mevsim normallerinin birkaç derece altına düşeceği öngörülüyor.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, 19 Mart Arife günü ile 20-22 Mart tarihlerini kapsayan bayram günlerinde ülke genelinde yağmur ve sağanak yağış hakim olacak. Kıyı kesimlerde yer yer gök gürültülü sağanak beklenirken, iç ve doğu bölgelerin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı görülebilecek.
ARİFE GÜNÜ ÇOĞU BÖLGE YAĞIŞLI
19 Mart Perşembe günü yurt genelinin çok bulutlu olması beklenirken, İzmir, Aydın, Trabzon, Rize ve Artvin çevreleri dışında kalan bölgelerde yağış etkili olacak.
BAYRAMIN İLK GÜNÜ YAĞIŞ TÜM YURTTA
20 Mart Cuma günü ise yağışların ülke genelinde yaygınlaşması bekleniyor. Yağmur ve sağanak şeklinde görülecek yağışların, kıyı kesimlerde gök gürültülü sağanak şeklinde etkili olacağı tahmin ediliyor. İç ve doğu kesimlerde ise karla karışık yağmur ve kar yağışı görülebilecek. 21 Mart Cumartesi günü Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile İzmir ve Aydın çevreleri dışında ülke genelinde yağış bekleniyor. Bayramın son günü olan 22 Mart Pazar günü de yağışların büyük bölümde etkisini sürdüreceği tahmin ediliyor. Meteoroloji yetkilileri, bayram süresince yola çıkacak vatandaşların olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıda bulundu.
EN SON HABERLER
- 1 Bingöl merkezi 4 ilde uyuşturucu operasyonu: 20 tutuklama
- 2 İskenderun'da otomobil takla attı: 3 yaralı
- 3 MasterChef ödül oyununu kim kazandı, hangi takım aldı? 30 Ekim 2026 MasterChef kazanan isim belli oldu
- 4 Taşacak Bu Deniz 37. bölüm fragmanı yayınlandı mı? TRT1 Taşacak Bu Deniz yeni bölüm fragmanı izleme ekranı
- 5 Taşacak Bu Deniz 36. bölüm izle: TRT1 ekranı ile Taşacak Bu Deniz son bölüm yayınlandı mı?
- 6 Rize'de sağanak taşkına neden oldu!
- 7 Kocaeli'de Kuzey Marmara Otoyolu'nda TIR'da yangın çıktı
- 8 Astrologlar gün gün açıkladı: Retro bitiyor, gökyüzü hareketleniyor! O tarihten sonra resmen önünüz açılacak
- 9 İletişim Başkanlığından TDT Zirvesi'ne özel görsel iletişim çalışması
- 10 İOKBS bursluluk sınavı ne zaman yapılacak? 2027 MEB takvimi ile bursluluk sınavı tarihi açıklandı