Belediyelerin canlı yayınlarına KVKK freni
Belediyelerin turistik tanıtım amacıyla cadde, meydan, park, sahil gibi işlek veya turistik bölgelere kurduğu kameralar ile canlı yayınlar yapması, Kişisel Verileri Koruma Kurumu'nun (KVKK) radarına takıldı. Bu tür yayınlara son verilmesinin istendiği kararda,"kişisel verilerin ilgili kişinin açık rızası olmaksızın işlenemeyeceği" hükmü hatırlatıldı.
SUİSTİMALE AÇIK
Kişilerin meydan, yürüyüş yolu, oturma alanları ve kumsal gibi sosyalleşerek dinlendiği ve vakit geçirdiği alanlarda kamerayla yapılan izlemelerin kişilerin özel hayatına saygı hakkına müdahale teşkil ettiği belirtilen kararda, görüntülerin anlık internette yayımlanması sebebiyle sınırsız sayıda kişinin erişebildiğine, bu durumun üçüncü kişiler tarafından turizm dışı ve hırsızlık, tehdit, şantaj, şiddet gibi kötü niyetli amaçlarla kaydedilmesini, aktarılmasını ve kullanılabilmesini mümkün kıldığına dikkat çekildi.
HUKUKİ DAYANAĞI YOK
Telafisi güç zararlar doğurma riski barındırdığına işaret edilen kararda, "Hukuki sebebe dayanmayan canlı yayın faaliyetlerini ivedilikle durdurması, kişisel veri güvenliğine yönelik gerekli tedbirlere ve Kurul kararlarına uygun hareket etmediği tespit edilen veri sorumlusu belediyeler hakkında idari yaptırım tesis edilebileceği gerekmektedir" denildi.
EN SON HABERLER
- 1 Orionid meteor yağmuru ne zaman, Türkiye'den görülecek mi? Gökyüzünde meteor yağmuru heyecanı!
- 2 Türk Yıldızları’ndan Kayseri’de nefes kesen gösteri! Gökyüzünde unutulmaz anlar yaşatıldı
- 3 Yatak çarşafını ne sıklıkla değiştirmelisiniz? Uzmanlar çoğu kişinin yanıldığını söylüyor
- 4 UEFA Şampiyonlar Ligi maçı: Fenerbahçe - Slavia Prag maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?
- 5 Mardin'de silahlı taşlı ve sopalı kavga: 6 yaralı
- 6 Dünyanın en büyük 15 imparatorluğu sıralandı: Osmanlı bakın kaçıncı sırada!
- 7 Yapay zekaya sorduk: 2027 yılında burçlar kariyer basamaklarını tırmanacak, kim sürpriz aşkı bulacak?
- 8 Avcılar'da trafikte yol verme kavgası! Evinin önüne kadar takip edip boynundan bıçakladılar: Polis şüphelilerin peşinde
- 9 Başkan Erdoğan, vefatının 5. yılında Özdemir Bayraktar’ı yâd etti: "Rahmet ve hasretle anıyorum"
- 10 Dünyanın en eski şehirleri 2026 listesi açıklandı! Türkiye’den sürpriz yapan o iki kadim şehir...