Bitki çaylarını bilinçli tüketin
Osmaniye'de havaların soğuması ile birlikte vatandaşlar nezle, grip gibi hastalıklara karşı direnç arttırıcı bitkilere yöneldi.
Koçak, kış aylarında çok çeşitli bitki çaylarının sağlığı korumak amacıyla bilinçsizce kullanıldığını, bu çayların doktor tavsiyesi dışında vücuda alınmasının sakıncalı olabileceğini kaydetti.
Osmaniye Yeni Hayat Hastanesi diyetisyeni Çiğdem Çimen Koçak, havaların soğumasıyla birlikte vücut direncinin zayıfladığını belirtti. Bunun sonucunda grip, soğuk algınlığı gibi hastalıkların baş gösterdiğini vurgulayan Koçak, "Bağışıklık sisteminin güçlü tutulması ve hastalıklara karşı daha dirençli olabilmek için düzenli beslenilmesi gerek." dedi.
Soğuk günlerde çay ve kahvenin yerine çok önemli bir antioksidan olan, bağışıklık sistemini destekleyen, zerdeçal, zencefil, tarçın ve bunlarla yapılan çayların alınması gerektiğini söyleyen Koçak, şunları önerdi: "Elma, limon, karabiber, tarcın, karanfil, zerdeçal veya zencefille yapılan bir çay içtiğinizde sizi dinlendirir. Aynı zamanda soğuk algınlığına karşı korur. Yeşil çay, papatya, rezene ve ısırgan otu çayları tavsiye edebileceğim çaylardır ve bunları günlük 3 fincan şeklinde tüketmek insanların faydasınadır.''
EN SON HABERLER
- 1 Mogan Gölü'nde erkek cesedi bulundu
- 2 Kars halkının direnişi, kasabalarına isim arayan Kanadalılara ilham oldu
- 3 Bursa'da inşaat çalışması siteyi yerinden oynattı
- 4 Ceviz büyüklüğündeki dolu vatandaşın kafasını yardı
- 5 Tunceli'de araç devrildi: 4 yaralı
- 6 Seyir halindeki minibüsten düşen genç kız hayatını kaybetti
- 7 Güvenlik şeridinin dışında yüzen yabancı uyruklu adam hayatını kaybetti
- 8 Beton mikserinin üzerine devrildiği otomobilin sürücüsü feci şekilde can verdi!
- 9 Siirt'te genç kıza yıldırım çarptı
- 10 Elazığ’da serinlemek için nehire giren çocuk kayboldu