Giriş Tarihi: 9.11.2015

Bitkisel yağlarda kanser şüphesi

İngiltere'deki Ulusal Sağlık Hizmeti (NHS) tarafından yapılan bir araştırma, bitkisel yağlarla yapılan kızartma tüketiminin kansere yakalanma riskini artırdığını ortaya çıkardı. Uzmanlara göre, ayçiçeği, mısır, soya ya da palm yağları kızdırıldığında ortaya çıkan "aldehit" isimli kimyasallar, kanserin yanı sıra sinir dokusu bozuklukları ve Alzheimer gibi hastalıklara sebep olabiliyor. İngiltere'deki De Montfort Üniversitesi'nde görev yapan biyoanalitik kimya uzmanı Martin Grootveld bununla ilgili, bitkisel yağda kızartılan bir gıdada günlük üst limitten 200 kat daha fazla aldehit bulunduğunu belirtiyor.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.