Bu apartmanı gören gözlerine inanamıyor
Edirneli bir işletmeci, meşhur tava ciğerinin yanında garnitür olarak servis edilen acı biberleri, apartmanın balkonuna asarak kurutuyor.
"GÜNEŞTEN VE RÜZGARDAN DAHA İYİ FAYDALANDIĞIMIZ İÇİN BİBERLERİ BALKONLARA ASIYORUZ"
Kırmızı biberleri tek tek iplere dizdiklerini ve güneşi daha iyi aldığı için apartmanın balkonlarına astıklarını söyleyen işletme çalışanı Mehmet Ali Aybak (45), "Biberleri astığımız balkonlar, binamızın güneşi tam olarak gördüğü bir cephede bulunuyor. Ayrıca balkonda biberler rüzgar da alıyor bu da kuruması için çok iyi bir yöntem. Biberleri, yaklaşık 20 ile 30 gün arasında balkonda kurutuyoruz. Buraya astığımız biberlerin yüzde doksanını fire veriyoruz. Yani 1 kilo biberden geriye sadece 100 gram biber kalıyor bize. Balkonlarımızda şu an 1 tona yakın kurutmaya çalıştığımız biber var. Normalde bunlar dışarıda bahçelerde kurutulur ama biz böyle bir yöntem bulduk" dedi.
Öte yandan, kurutulma işleminin ardından acı biberler daha sonra kızgın yağa atılarak çıkartılıyor. Çıtır çıtır olan acı biberler, Edirne'nin meşhur lezzeti ciğerin yanında müşterilere sunuluyor.
EN SON HABERLER
- 1 EKPSS SONUÇLARI TIKLA SORGULA ekranı! || Bugün açıklanıyor: EKPSS sonuçları açıklandı mı, saat kaçta açıklanacak, nasıl öğrenilir?
- 2 Gaziantep'te takla atan aracın sürücüsü hayatını kaybetti
- 3 Yaşlı anne ve oğlu yaşadıkları evde ölü bulundu
- 4 Öğrencisini 'Heimlich' manevrasıyla kurtardı
- 5 Yalova'da nikah dairesinin tavanı çöktü: 4 yaralı
- 6 Kahramanmaraş'ta boya fabrikasında patlama: 3 ağır yaralı
- 7 Marmaris'te 66 kaçak göçmen yakalandı
- 8 Kütahya'da 3 köyde şap karantinası
- 9 22 KALEM PATOLOJİ LABRATUVARI MALZEME ALIMI
- 10 T.C. UŞAK İCRA DAİRESİ