Cağaloğlu kitapçılar çarşısı hizmete açıldı
Cağaloğlu Kitapçılar Çarşısı, Fatih Belediyesi tarafından açıldı. Düzenlenen açılış törenine kültür-sanat dünyanın önemli isimleri, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan, yaptığı açılış konuşmasında “Cağaloğlu’nun kültürel yapısını yeniden şekillendirerek, inşallah ruhunu da ihya etmiş olacağız.” dedi.
İstanbul'un matbuat ve yayıncılık tarihine yön veren kadim semti Cağaloğlu, kültürel kimliğini yeniden canlandıracak önemli bir projeye kavuştu. Fatih Belediyesi tarafından hayata geçirilen Cağaloğlu Kitapçılar Çarşısı, düzenlenen törenle kapılarını açtı. Açılış programına kültür-sanat dünyasının temsilcileri, yayıncılık sektörü ve çok sayıda davetli katıldı.
Törende konuşan Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan, Cağaloğlu'nun Türk matbuatının hafızası olduğunu belirterek, bölgenin yıllar içinde ticari yapılaşma nedeniyle özgün ruhunu kaybettiğini söyledi. Turan, "Gençliğimizin yayınevleri, dergi büroları ve kitapçılarıyla dolu bu semti yeniden ihya ediyoruz" dedi. Proje kapsamında 11 yayınevi ve bir kafeyi aynı çatı altında topladıklarını ifade eden Turan, çarşının sadece bir satış noktası değil, imza günleri, söyleşiler ve kültürel buluşmalarla yaşayan bir merkez olacağını vurguladı. "Burası yeni nesil bir kültür muhiti olacak" diye konuştu.
Açılış programına İstanbul Vali Yardımcısı Ünal Kılıçaslan, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu Başkanı ve yazar Prof. Dr. İskender Pala, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, Kültür ve Turizm İstanbul İl Müdürü Hüseyin Keskin, Basın Yayın Birliği Başkanı Mustafa Karagüllüoğlu ve Yayınevi Meslek Birlikleri YK Başkanı Münir Üstün katıldı. Program, Ayasofya Camii İmam Hatibi Hafız Ferruh Muştuer'in duasıyla sona erdi. Cağaloğlu Kitapçılar Çarşısı, İstanbul'un kültür hayatına yeni bir soluk katmaya hazırlanırken, Fatih'te kitapseverler için kalıcı bir buluşma noktası olmayı hedefliyor.
EN SON HABERLER
- 1 Milli Eğitim Bakanı Tekin: Türkiye'deki herkes demokrasiden yana tavır almalı
- 2 Eyüpsultan’da park halindeki araç alev alev yandı
- 3 SON DAKİKA | Kocaeli'nden acı haber! Sel sularına kapılan muhtar Mustafa Gedikli'nin cansız bedeni bulundu
- 4 Burdur’da acı olay: Barakada çıkan yangında hayatını kaybetti
- 5 BİM aktüel 18 Ekim 2026 Pazar kataloğu: Türk kahve makinesi, blender set... Bu hafta BİM'de neler var?
- 6 Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde flaş gelişme! Aleyna Kalaycıoğlu ve Alaattin Kadayıfçıoğlu hakkında karar
- 7 Gültekin’in vefatı üzerinden hedef alındı: Hazal Bayhan Koç hukuki süreç başlatıyor
- 8 Dünyanın en küçük ülkeleri açıklandı! Bazıları bir ilçeden bile küçük
- 9 Ejegül davasında yeni gelişme! Olay yerinde keşif kararı: Ayşe Tokyaz’ın ikizi tanık olarak dinlenecek!
- 10 Şanlıurfa’da mide bulandıran görüntüler! Halk sağlığıyla oynadılar: Yüzlerce kilogram küflü salça ele geçirildi!