Cem Uzan'ın avukatı davadan çekildi
Kesinleşmiş 47 yıl hapis cezası bulunan firari Cem Uzan’ın Fransız avukatı davadan çekildi.
İmar Bankasının içini usulsüz işlemlerle boşalttıkları müfettiş raporlarıyla tespit edilen ve açılan davalarda kesinleşmiş hapis cezaları alan firari Cem Uzan ve Hakan Uzan'a bir kötü haber de ünlü Fransız avukatlarından geldi.
Fransa'daki Paris Hukuk Mahkemesi'nde görülen davada, Uzanların avukatlığını yapan eski Paris Barosu Başkanı Christiane Feral-Schuhl'in istifa ettiği öğrenildi. Siyasi davalarda yer alması ile ünlü olan Christiane Feral-Schuhl'in yerine hangi avukatın veya hukuk bürosunun geleceği henüz netleşmedi.
Başta Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) olmak üzere aralarında Vodafone, Motorola ve Blackrock gibi şirketlerle birçok Türk iş insanı ve onların aile fertlerinin aleyhine açılan dava yaklaşık üç senedir devam ediyor.
Toplam 68 milyar dolar tazminat talep edilen davada, davalılar ilk cevap dilekçelerini sunmuştu. Daha önceki davaları kaybettiği için Cem Uzan'ın Fransa'daki mal varlığı ve banka hesapları üzerindeki ihtiyati tedbir kararı devam ediyor. Fransa'daki bankalardan para çekemiyor. Uzan ailesinin sebep olduğu kamu zararı, DİBS'e endekslendiğinde bugünün parasıyla yaklaşık 17 milyar dolara karşılık geliyor.
EN SON HABERLER
- 1 Husumetlilerin kavgasında baba-oğul can vermişti: Katil zanlısı hakkında karar verildi!
- 2 Garandere zeytinyağlarında polifenol oyunu! Bakanlık skandala 'dur' dedi: Ürünlere denetim
- 3 İstanbul'da trafik çilesi! Yoğunluk yüzde 85'e dayandı
- 4 Ankara'da sahte et operasyonu:11 bin 400 kilogram gıda yakalandı!
- 5 Osmaniye'de minibüs araçla çarpıştı: 7 yaralı
- 6 Diyarbakır’daki pompalı tüfekli dehşette hayatını kaybetmişti: 4 şüpheli tutuklandı!
- 7 'Beyaz Cennet'te sömestr hareketliliği
- 8 Feci kazada yürekleri yakan detay: Torununun cenazesine katılmak için gidiyordu!
- 9 Aliya’nın "Özgürlüğe kaçışı" notalarla İstanbul’da
- 10 Beykoz'da kömürlükte çıkan yangın büyüdü! Alevler gecekonduya sıçradı