Çiğ köftede kiremit tozu ve ketçap uyarısı!
Adıyaman'da, çiğ köfte ustaları, günümüzde sıkça tüketilen etsiz çiğ köftenin maliyetini en aza indirebilmek için çeşitli hilelere başvurulduğunu ve köfteye baharat yerine kiremit tozu, salça yerine ise ketçap konulduğunu ifade ederek kalitesiz üretimlerden şikayet ettiler.
Coğrafi işaret tescili Adıyaman'da olan etsiz çiğ köfte kentte günlük olarak yaklaşık 2 ton üretiliyor. Meşhur Adıyaman çiğ köftesi çevre illere hatta yurt dışına paket yapılarak gönderiliyor. İnce bulgur, salça ve çeşitli baharatların kullanıldığı çiğ köfte elde yoğurularak kıvama getirildikten sonra tüketiciye ulaşıyor. Adıyamanlı çiğ köfte ustası Basri Aktulum, el ile yoğurulan köftenin daha sağlıklı olduğunu belirterek, "En sağlıklısı elle yoğrulması. Elle yoğurulduğu zaman isotu, baharatı, salçası yoğuruldukça pişer ve piştikçe mideye zarar vermez" dedi.
EN SON HABERLER
- 1 Gaziantep'te takla atan aracın sürücüsü hayatını kaybetti
- 2 Yaşlı anne ve oğlu yaşadıkları evde ölü bulundu
- 3 Öğrencisini 'Heimlich' manevrasıyla kurtardı
- 4 Yalova'da nikah dairesinin tavanı çöktü: 4 yaralı
- 5 Kahramanmaraş'ta boya fabrikasında patlama: 3 ağır yaralı
- 6 Marmaris'te 66 kaçak göçmen yakalandı
- 7 Kütahya'da 3 köyde şap karantinası
- 8 22 KALEM PATOLOJİ LABRATUVARI MALZEME ALIMI
- 9 T.C. UŞAK İCRA DAİRESİ
- 10 SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN :