Perşembe 17.01.2013
Son Güncelleme: Perşembe 17.01.2013

Kadın kalbinin zırhı çilek

Düzenli olarak çilek ve yaban mersini yemek, kadınların kalp krizi geçirme riskini azaltıyor. Amerikan Kalp Birliği'nin dergisi Circulation'da yayımlanan araştırma 25-42 yaşları arasındaki 93 bin 600 kadın üzerinde yapıldı ve tam 18 yıl sürdü. Araştırma sonucuna göre haftada en az üç porsiyon çilek ya da yaban mersini tüketen kadınların, bu meyveleri en fazla ayda bir tüketen kadınlara göre kalp krizi geçirme riski üçte bir oranınında azalıyor. Çilek ve yaban mersininin içinde bol miktarda bulunan flavonoid, renk pigmentleri içermesinin yanında bitkiyi koruyucu özelliklere de sahip. Araştırma, flavonoidin bir alt grubu olan antosiyaninin damarları genişleterek tıkanıklıkları engellediğini ortaya koydu.
DEUTSCHWELLE

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.