Giriş Tarihi: 17.4.2024

Deniz ürünlerinde kimyasal madde riski

ABD'deki Darthmouth Üniversitesi'nden araştırmacılar, deniz ürünü ağırlıklı beslenmenin, "sonsuz kimyasallar" diye de bilinen perflorlu ve poliflorlu alkil maddelere (PFAS) maruz kalma oranını artırdığını belirledi. Araştırmacılar, çalışmada deniz ürünlerinin en sık tüketildiği New Hampshire ve New England eyaletindeki verileri kullandı. Mezgit, ıstakoz, somon, karides ve ton balığı gibi sık tüketilen deniz ürünlerindeki PFAS oranları incelendi. Bu zararlı maddelerin deniz ürünlerine nereden ve nasıl girdiği tam olarak tespit edilemedi. PFAS meme kanseri riskini artırıyor, sperm sayısını düşürüyor, bağışıklık sistemine zarar veriyor ve böbrek problemlerine neden oluyor.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.