Yapay zekaya telif kıskacı! Disney ve Universal harekete geçti
Disney ve Universal, yapay zeka destekli görsel oluşturma aracı Midjourney’e telif hakkı ihlali gerekçesiyle dava açtı. Dev stüdyolar, Midjourney’in eserlerinde kendi fikri mülkiyetlerinin izinsiz kullanıldığını iddia ediyor. Midjourney bu iddialar hakkında mahkemede savunma yapacak.
CNN'in haberine göre, ABD'nin Kaliforniya eyaletindeki federal mahkemede açılan davanın dilekçesinde, Midjourney'in Disney ve Universal stüdyolarına ait Star Wars (Yıldız Savaşları) ve Minionlar da dahil çok sayıda ünlü filmin karakterlerinin görsellerini "izinsiz şekilde kopyaladığı" iddia edildi.
Midjourney'nin "dipsiz bir intihal kuyusu" şeklinde nitelendirildiği dava dilekçesinde, "Korsanlık korsanlıktır ve ihlal eden bir görüntü ya da videonun yapay zeka veya başka bir teknoloji ile yapılmış olması onu daha az ihlal edici yapmaz." ifadeleri kullanıldı.
EN SON HABERLER
- 1 Bakan Çiftçi'den selden kurtarılan Zeynep bebeğe ilişkin paylaşım: Seni kurtaran eller uykunu bölmeye bile kıyamadı
- 2 Son dakika | Başkan Erdoğan'dan Azerbaycan Bağımsızlığının Yeniden Tesisi Günü mesajı: Kardeşlerime selamımı iletiyorum
- 3 Dünyanın en kısa boylu ülkeleri açıklandı: Çin ve Japonya listede yok, şaşırtan isimler çıktı
- 4 Türkiye kışa erken teslim oldu! 10 ilde beyaz örtü sürprizi: Kar kalınlığı 20 santimetreyi aştı! İşte görünütler...
- 5 2026 EKPSS tercihleri ne zaman başlayacak, kılavuz yayımlandı mı? Memur adayları için tercih bekleyişi!
- 6 Sakarya’da dere taşkınında bebeği halat düzeneğiyle kurtaran AFAD personeli konuştu: "Operasyonun en kritik noktası bebeğin tahliyesiydi”
- 7 SON DAKİKA! Bursa'da vahşet!18 yaşındaki Emre'yi öldüren şüpheli: Bir anlık öfkeyle elimdeki bıçağı salladım
- 8 29 Ekim resmi tatil mi, 28 Ekim yarım gün mü? Cumhuriyet Bayramı tatili için takvim belli oldu!
- 9 VİZE KALKTI! 2 ülke daha listeye eklendi! İşte 2026’da Türk vatandaşlarının vizesiz gidebileceği ülkeler
- 10 Haliç’te acı haber: Kayıp vatandaşın cansız bedenine ulaşıldı