Dövme nasıl silinir ve nasıl çıkar? Dövme sildirme nasıl yapılır?
Dermatoloji Uzmanı Dr. Ata Nejat Ertek, dövmelerden kurtulmanın mümkün olabildiğini söyledi. Ertek, "Dövme silme tedavisinde dövmenin türüne uygun lazerler dalga boyuna göre belirlenir. Uygun dalga boyunda lazer ışığıyla dövme boyası parçalanır ve patlar. Çok ufak parçalara ayrılan boya, hücreler tarafından taşınarak sindirilerek vücuttan atılır” dedi.
Dövme yaptırmanın geçmişinin en az 5 bin yıl öncesine dayandığını kaydeden Dr. Ata Nejat Ertek, "Dövme uygulamasının özellikle son 20 yılda ve gelişmiş ülkelerde genç popülasyonda popülaritesi artmıştır. 18-50 yaş arası dövme yaptırmış kişiler 18-50 yaş grubunun yaklaşık yüzde 25'ini, Avrupa ve Avustralya'da ise yaklaşık yüzde 10'unu oluşturmaktadır. İstenerek yapılan bu dövmeler zamanla, ilgi alanlarının değişmesi, inanç, ayrılık , yeni iş hayatı, utanç, daha iyi rol model olabilme gibi nedenlerden dolayı bazı kişiler için istenmeyen bir durum haline gelmektedir.
DÖVME SİLDİRME YÖNTEMLERİ - DÖVME NASIL ÇIKAR?
Dövme silmek için yapılan ilk denemeler kesme ve zımparalama yöntemleri olmuştur. 1990ların sonunda Q Switch lazerler geliştirilmiştir. Bu yeni nesil lazer sistemleri dövme silme için kullanılan son teknolojidir. Ayrıca, renkli dövmelerin çıkarılmasına da imkan vermektedir. İşleminin risklerini minimuma indirmek ve oluşabilecek yara izlerini engellemek istiyorsanız Q Switch lazer tercih etmelisiniz. Tek bir dalga boyuna sahip lazer ile her renkteki dövmeyi silmek mümkün değildir. Değişik dalga boyuna sahip lazerler, değişik renkteki dövmeleri silebilirler.
İşte detaylar...
EN SON HABERLER
- 1 Site önünde bacanağını ve baldızını ezmişti: Çift yaşadıkları dehşet anlarını anlattı! “Gazın sesi öyle bir geldi ki”
- 2 İzmir’de akılalmaz dolandırıcılık: Dublör kullanarak satmaya çalıştılar!
- 3 Antalya’daki yangında duygusal anlar: Alevlerin yaklaştığını gören vatandaşlar gözyaşlarına boğuldu! Felçli kadı son anda kurtarıldı
- 4 Sıcaklıklar artıyor! Önümüzdeki hafta kavrulacağız: 40-44 dereceyi görecek...
- 5 Kahvehanede oturan adamı dışarı çağırıp darp etmişlerdi: 3 kişi yakalandı!
- 6 Hababam Sınıfı Uyanıyor oyuncuları ve konusu: Bu akşam TV'de! Hababam Sınıfı nereden çekildi?
- 7 Bodrum’dan Kişinev’e direkt uçuş başladı
- 8 Kemal Sunal, vefatının 25'inci yıl dönümünde kabri başında anıldı!
- 9 Düzce'de kahreden olay: 11 yaşındaki Enes Talha Çağlayan hayatını kaybetti
- 10 Uluslararası Anadolu Kartalı-2025 Eğitimi nefes kesti! İHA’lar ilk kez bombardıman rolünde kullanıldı