Ekmeğimiz artık böyle üretilecek
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, ekmeğin sadece buğday unu, maya, tuz ve su karışımıyla üretilmesini öngören ve yürürlüğe giren yeni düzenlemeye ilişkin açıklamalarda bulundu.
Kanun çıkardıklarını, yönetmelik ve tebliğ değiştirdiklerini anımsatan Eker, şimdi en kapsamlı bir uygulama tebliği çıkardıklarını söyledi.
Bakan Eker, amaçlarının, toplumun daha sağlıklı, daha yüksek standartta, daha doğala yakın beslenmesini sağlamak olduğunu dile getirdi.
Dünyanın her yerinde, raf ömrünü uzatmak, kıvamını artırmak, tatlandırmak, aroma vermek gibi amaçlarla gıda sanayi ürünlerire katkı maddeleri konulduğuna işaret eden Eker, "Bunlar, Dünya Sağlık Örgütü, BM Gıda Tarım Teşkilatı'nın izin verdiği, Gıda Kodeksi'nde de yer alan katkılardır. Ama biz daha doğal olsun, bu katkıları olabildiğince azaltalım dedik ve bunun üzerine bir çalışma yaptık" dedi.
Bakan Eker, işin sağlık, lezzet, kalite, hijyen ve standardıyla ilgilendiklerini kaydetti.
Eker, fabrika üretiminde ekmeğe, unun içerisine bir miktar askorbik asit (C vitamini) katılacağını sözlerine ekledi.
Yeni düzenlemelerin ardından kepek oranı artırılan, tuz oranı azaltılmış, 17 katkı maddesinden arındırılan ekmekler tezgahlardaki yerini aldı.
EN SON HABERLER
- 1 Binlerce Yörük, Türkmen Şöleni’nde buluştu
- 2 Ayda 100 bin TL’ye çoban aranıyor: Vasıfsız birisi bile…
- 3 İstanbul’da İngiliz Katie’in korkunç sonu: Seni bugün öldüreceğim son kararım! 3 saat 15 dk…
- 4 Metrobüs sapığını telefonu ele verdi: Onlarca etek altı fotoğrafı bulundu!
- 5 Eda Nur Gezer’in ölümünde karar verildi: O isim tutuklandı!
- 6 Ne kadar iyi şoförsün testi: Bu ehliyet testinde 10/10 yapabilecek misin?
- 7 Trabzon'da "11. Yeşilay Bisiklet Turu" düzenlendi
- 8 Yaş çay alımları doğu bölgesi ağırlıklı olarak başladı
- 9 Mayıs ayında kar sürprizi
- 10 Dünyadaki Süryaniler Paskalya Bayramı için Midyat’a akın etti