Ekvador’dan ithal muzların devri kapandı... Anamur muzu tüketiciyle buluşuyor
Güney Amerika ülkesi Ekvador’dan yabancı menşeli muz ithal eden firmalar, Anamur muzuna yöneldi.
Mersin'in Anamur ilçesinde bulunan muz üreticilerinin yıllardır gündeminde olan ve zaman zaman Ankara'ya gruplar halinde giderek ilgili Bakanlıklarda ithal muz konusunu masaya yatırarak mücadele veren üreticilerin bu günlerde yüzü gülüyor.
Yılda 200 ton ithal muz getiren ve piyasaya süren firmalar tamamen iç piyasaya dönerek Türkiye'nin her tarafına yerli muz sevkiyatına başladı.
Yılda 200 bin ton ithal muz getirerek yerli muza darbe vuran firmalar, ithal muzu bıraktı. Üretim alanları genişleyen Anamur muzu, Anamur'un yanı sıra; Antalya, Alanya, Manavgat, Serik, Mersin Silifke ve Adana'nın Dörtyol, Karataş ve Yumurtalık ilçelerinde de üretiliyor. Muz seralarının başına kurulan işleme ve paketleme tesisleriyle muz dalından alınarak tüketime hazır halde satışa sunuluyor.
Anamur'da da kurulan tesisler sayesinde Anamur muzu da iç piyasayla buluşuyor.
EN SON HABERLER
- 1 AYDIN ÇİNE BELEDİYE BAŞKANLIĞI İHALE İLANI
- 2 HASTANE BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ (HBYS) HİZMETİ ALINACAKTIR
- 3 TIBBİ GÖRÜNTÜLEME HİZMETİ ALINACAKTIR
- 4 KYK burs sonuçları sorgulama ekranı: GSB ile 2026-2027 KYK burs başvuru sonuçları açıklandı mı?
- 5 SON DAKİKA! Kaşif Kozinoğlu'nun ölümüne ilişkin Adli Tıp Raporu ortaya çıktı! Ölüm nedeni belli oldu
- 6 İstanbul sağanak yağışa teslim! Alt geçitleri su bastı, yollar göle döndü
- 7 Adana'da 3.8 büyüklüğünde deprem
- 8 SON DAKİKA | Afyonkarahisar’da 4.1 büyüklüğünde deprem
- 9 Aksaray’da tır devrildi: 1 ölü 1 yaralı
- 10 Batman merkezli 10 ilde yasa dışı bahis operasyonu: 3.9 milyar TL’lik vurgun deşifre oldu!