Son Güncelleme: Pazar 12.11.2017 07:51
Elazığ’ın orciği tescillendi
Elazığ köylerinde bağ bozumu döneminde yapılan ve kış mevsiminde çerez olarak tüketilen orcik, Türk Patent ve Marka Kurumu’nca tescillendi.
Orciğin yöresel olarak Elazığ'ın en değerli lezzetlerinden biri olduğunu ifade eden orcik üreticisi Mustafa Altuğ, "Tescil edildiğini duyduktan sonra çok mutlu olduk. Orcik Elazığ'ın kültürel bir değeridir. Çeşit ve kalite bazında çok iyi seviye yakaladık. Orciğin tescillenmesi Elazığ'a büyük katkı sağladı. Ürünümüzü uluslararası alanda da tanıtmayı düşünüyoruz.
Fuarlara da katılmak istiyoruz" dedi.
'ABD'ye bile gönderiyoruz'
Orcik satıcısı Fehmi Gencen ise "Orciğin kan yapıcı özelliği, doğal ve güzel bir tadı vardır. Orciğin yapımı zordur. İyi bir orcik ince olur. Yapımı da ona göre kolaydır. Orciğin hası Elazığ'dadır. Tescillenmesi satışlarımızı artırdı. Ankara ve İstanbul'a da sürekli gönderiyoruz. Amerika'ya bile gönderiyoruz. Talep oldukça fazla" diye konuştu.
EN SON HABERLER
- 1 Ankara-Erzincan uçağında asılsız bomba ihbarı
- 2 Bodrum'da içme suyu hattında patlama! Yollar göle döndü
- 3 Bursa'daki feci kaza! Anne-oğul hayatını kaybetti
- 4 Ölen hastanın yakınları sağlık görevlilerine saldırdı: 3 gözaltı
- 5 Ölüm parkta dinlenirken yakaladı
- 6 Bankada 2 müşteri arasında bıçaklı kavga
- 7 Bitlis’te feci kaza! Kontrolden çıkan minibüs kaldırımdaki vatandaşların arasına daldı
- 8 Minibüs kaldırımda yürüyenlere çarptı: 1 ölü, 2 yaralı
- 9 Organ ticareti şebekesine operasyon: 9 tutuklama
- 10 Abdi İbrahim körfez ülkeleriyle ilaç ihracında ortaklık yapacak