Evladımızın mezarı olacak diye sevindik
Hatay'da yaşayan ve tatil için gittikleri Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden dönüşleri esnasında geminin batmasıyla 2 evladı kaybolan ve geçtiğimiz günlerde 6 yaşındaki Mehmet Asaf Biçer'i toprağa veren anne Ayten Biçer, tatil dönüşü yaşadıkları olayın kendilerine acı verdiğini anlatarak "Cenazeye sevinir duruma geldik ve evladımın en azından bir mezarı oldu çok şükür" dedi. Reyhanlı ilçesinde yaşayan Biçer ailesi, tatil için Kıbrıs'a gitmiş ve dönüş esnasında gemi faciasını yaşamıştı. Geminin batmasıyla anne Ayten Biçer ve baba Hayri Biçer ile 1 evlatları sağ olarak kurtulurken 6 yaşındaki Mehmet Asaf Biçer ve 12 yaşındaki Saliha Miray Biçer kaybolmuştu. Arama çalışmaları sonucunda Mehmet Asaf'ın cansız bedeni bulunmuş ve Reyhanlı'da kılınan cenaze namazının ardından toprağa verilmişti. Acılı anne ve baba yaşadıklarını anlatarak arama çalışmalarının devam etmesini istediler.
ADALET YERİNİ BULSUN
Biçer, "Bizi aradılar ve Mehmet'in bulunduğunu söylediler. Cenazeye sevinir duruma geldik. 'Çok şükür' dedik, en azından bir mezarı oldu. Rabb'im ona yeni evinde rahat uyumayı nasip etsin inşallah, cennet bahçesinde benim oğlum. Allah kimseyi bu acıyla sınamasın, Rabbim kimseye böyle bir acı yaşatmasın. Kızımın ve oğlumun hakkını hiç kimseye bırakmayacağım, sonuna kadar savunacağım" ifadelerini kullandı.
SU GEÇİRMEZ KAPILAR AÇIKTI
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC), 30 Ağustos'ta Girne açıklarında meydana gelen ve 18 kişinin yaşamını yitirdiği Filo Jet faciasına ilişkin yürütülen soruşturmada yeni bilgiler mahkemeye yansıdı. Mahkemede, geminin teknik durumu ve facia öncesinde gerçekleştirilen müdahalelerin yanı sıra arama-kurtarma çalışmalarının seyri, mürettebatın ifadeleri, teknik deliller ve Türkiye'den beklenen bilgiler de ele alındı. Mahkemede konuşan Tahkikat Polisi, gemide su geçirmez bölmeler bulunduğunu ve bu bölmelerdeki kapıların kapalı tutulması gerektiği ancak bazı kapıların açık olduğunu belirtti. Polis, söz konusu kapıların kapalı olması halinde geminin bu kadar su almayacağını ve suyun gemi içerisindeki yayılımının sınırlandırılabileceğini ifade etti. Su geçirmez kapıların neden açık olduğu ve batış sırasında bu sistemlerin neden devreye alınmadığına dikkat çekildi. Yolcuların kurtarılma ihtimali daha fazla olacaktı.
EN SON HABERLER
- 1 SON DAKİKA! Bursa'da vahşet!18 yaşındaki Emre'yi öldüren şüpheli: Bir anlık öfkeyle elimdeki bıçağı salladım
- 2 29 Ekim resmi tatil mi, 28 Ekim yarım gün mü? Cumhuriyet Bayramı tatili için takvim belli oldu!
- 3 VİZE KALKTI! 2 ülke daha listeye eklendi! İşte 2026’da Türk vatandaşlarının vizesiz gidebileceği ülkeler
- 4 Haliç’te acı haber: Kayıp vatandaşın cansız bedenine ulaşıldı
- 5 Sel felaketinden hayatını kaybeden Turgut Dursun için son görev
- 6 ÖSYM DGS ek tercih takvimi: DGS ek tercihleri ne zaman bitiyor, boş kontenjanlar nereden öğrenilir?
- 7 Yemekleriniz neden lezzetsiz çıkıyor? Mutfakta herkesin yaptığı 6 hata ortaya çıktı
- 8 Esenyurt’ta zehir operasyonu: Kilolarla uyuşturucu madde ele geçirildi!
- 9 5 bin kişinin katıldığı konserde dehşet! 1 kişi hayatını kaybetti: 2 kişinin hayati tehlikesi sürüyor!
- 10 Dünyanın en büyük ülkeleri belli oldu: Ay-yıldızlı bayrağımız kaçıncı sırada?