Cuma 16.08.2019
Son Güncelleme: Cuma 16.08.2019

Fast-food’a yakın oturan kişide kalp riski yüksek

Avustralya ve Yeni Zelanda'da yapılan bir çalışma, fast-food restoranlarının bulunduğu bölgelerde kalp krizinin daha çok yaşandığını ortaya koydu. Araştırmacı Tarunpreet Saluja, "Taşra veya metropol ayırt etmeksizin, çevrenizde nasıl bir gıda ortamı olduğu, sağlığınızla doğrudan ilgili. Kötü beslenmeye bağlı olarak fast-food'da bulunan aşırı tuz, trans yağ tüketimi kalp krizinde önemli bir rol oynuyor. Kalp krizi oranı, fast-food restoranlarının az bulunduğu bölgelerde daha az" diye konuştu. 3 bin 70 kişinin katıldığı çalışma sonucunda fast-food uyarsı yapan Saluje, fast-food outlet'lerinin Avustralya da dahil olmak üzere tüm dünyada yaygınlaştığına dikkat çekti.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.