Fenerbahçe Spor Kulübü, 3 Temmuz 2011'deki şike kumpası sürecinde yaşamış olduğu maddi ve manevi kayıpları için Devlet Hazinesi'ne tazminat davası açmış, dava dilekçesini Ağır Ceza Mahkemesine gönderen kulüp avukatları; manevi kayıp için 100 milyon TL, maddi kayıpları için ise 50 milyon Euro (yaklaşık 1 milyar 756 milyon TL) olmak üzere toplamda 1 milyar 856 milyon lira tazminat talep etmişti. Fenerbahçe ayrıca mahkemeden itibarının iadesini de talep etmişti.
TARAF AVUKATLARI KATILDI
İstanbul Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya bugün davacı Fenerbahçe Spor Kulübü avukatları ile davalı Maliye Hazinesi ve İçişleri Bakanlığı avukatları katıldı. Maliye bakanı avukatı, görevsizlik kararı verilerek dosyanın uyuşmazlık mahkemesine gönderilmesini talep etti.
"FENERBAHÇE MAĞDUR EDİLİYOR"
Fenerbahçe Spor Kulübü avukatı ise "Şike davasında, kumpas davasında ve diğer davaların tüm sürecinde vardım. Dinlenen gizli bir tanık var. Fenerbahçe işgal edilmek isteniyor, Fenerbahçe mağdur edilmek isteniyor. Kamuoyunda 'Fenerbahçe şike yaptı' gibi bir algı oldu. Mahkemeniz tansip kararıyla mahkemeniz görevli olduğuna karar vermiştir" dedi.
MÜTALAADA "UYUŞMAZLIK" TALEBİ
Cumhuriyet savcısı mütalaasında Fenerbahçe Futbol A.Ş.'nin tazminat talebinin "koruma tedbirleri nedeniyle tazminat" kurumunu ilgilendirmeyip, tam yargı davasının konusunu teşkil etmesi gerektiği anlaşılmakla görevsizlik kararı verilmesi, görev uyuşmazlığının giderilmesi için dosyanın Uyuşmazlık Mahkemesine gönderilmesini talep etti.
DOSYA UYUŞMAZLIK MAHKEMESİ'NE GÖNDERİLDİ
Duruşma sonu mahkeme, İstanbul 6. İdare Mahkemesi ile aralarında olumsuz görev uyuşmazlığı doğduğundan uyuşmazlığın giderilmesi için dosyanın Uyuşmazlık Mahkemesine gönderilmesine ve davanın incelenmesinin Uyuşmazlık Mahkemesince karar verilinceye kadar ertelenmesine karar verdi.